Medové kuracie krídelká so zeleninou
Táto časť kuracieho mäsa sa už tradične zvykne podávať na grilovačke, ale medové kuracie krídelká so zeleninou si môžete pripraviť doma v kuchyni a pokojne po celý rok. Na marinádu budete potrebovať rakytníkový džem, ktorý nie je celkom bežne dostupný, ale okrem sladkého pečiva sa hodí aj k syrom a mäsu. Skúste ho zohnať, jedlo s ním bude chutiť oveľa lepšie.
Na marinádu
6 PLrakytníkový džem
4 PLmed
4 PLrastlinný olej
chilli vločky podľa chuti
soľ podľa chuti
Na prípravu mäsa a zeleniny
100 gpruhovaná červená repa
100 gžltá repa
200 gmrkva
200 gpetržlen
100 gkarfiol
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolivový olej
800 gkuracie krídla
4 vetvičkyčerstvý tymián
40 gsušené brusnice
Na jogurtový dip
200 gbiely jogurt
1 PLcitrónová šťava
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1/4 baleniežeruchy
Postup
Rakytníkový džem rozohrejeme v mikrovlnnej rúre, preložíme do misky, pridáme med, olivový olej, mleté chilli a štipku soli. Do marinády potom vložíme krídelká. Premiešame ich a necháme odležať. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
Pokrájanú zeleninu potom vložíme do pekáča, navrch rozložíme krídla, vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C asi 45 minút. Pred koncom pečenia posypeme tymiánom a sušenými brusnicami. Biely jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Nakoniec posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre