Medové kuracie krídelká so zeleninou

Medové kuracie krídelká so zeleninou

Táto časť kuracieho mäsa sa už tradične zvykne podávať na grilovačke, ale medové kuracie krídelká so zeleninou si môžete pripraviť doma v kuchyni a pokojne po celý rok. Na marinádu budete potrebovať rakytníkový džem, ktorý nie je celkom bežne dostupný, ale okrem sladkého pečiva sa hodí aj k syrom a mäsu. Skúste ho zohnať, jedlo s ním bude chutiť oveľa lepšie.

Na marinádu

  • 6 PLrakytníkový džem

  • 4 PLmed

  • 4 PLrastlinný olej

  • chilli vločky podľa chuti

  • soľ podľa chuti

Na prípravu mäsa a zeleniny

  • 100 gpruhovaná červená repa

  • 100 gžltá repa

  • 200 gmrkva

  • 200 gpetržlen

  • 100 gkarfiol

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLolivový olej

  • 800 gkuracie krídla

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 40 gsušené brusnice

Na jogurtový dip

  • 200 gbiely jogurt

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/4 baleniežeruchy

Postup

  1. Rakytníkový džem rozohrejeme v mikrovlnnej rúre, preložíme do misky, pridáme med, olivový olej, mleté chilli a štipku soli. Do marinády potom vložíme krídelká. Premiešame ich a necháme odležať. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

  2. Pokrájanú zeleninu potom vložíme do pekáča, navrch rozložíme krídla, vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C asi 45 minút. Pred koncom pečenia posypeme tymiánom a sušenými brusnicami. Biely jogurt zmiešame s citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Nakoniec posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.