Medové mini bábovky
Medové mini bábovky môžete mať po ruke kedykoľvek vás prepadne hlad alebo chuť na sladké. Je to skvelý koláčik, ktorý si môžete pripraviť do zásoby a postupne z neho brať na raňajky alebo na desiatu. Ako a kedy budete bábovky jesť, necháme na vás, ale určite si ich pripravte z dvojitej dávky. Tú prvú budete chcieť neustále ochutnávať.
Na cesto
150 gzmäknuté maslo + na vymazanie formičiek
polohrubá múka na vysypanie formičiek
210 ghladká múka
1 štipkasoľ
1 a 1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 ČLnajmeno nastrúhaná citrónová kôra
150 gmed
1 ČLvanilkový extrakt
3 ksvajcia
Na polevu
60 ghorká čokoláda
20 gstužený tuk
1 ČLslnečnicový olej
Na dokončenie
najemno nasekané vlašské orechy
čučoriedky
kumquat
čerstvé bylinky
Postup
Rúru predhrejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme maslom a prípadne vysypeme hrubou múkou. Všetky suché ingrediencie (preosiatu múku, štipku soli, prášok do pečiva a citrónovú kôru) zmiešame. V inej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s medom a vanilkovým extraktom do peny.
Postupne zašľaháme vajcia, jedno po druhom. Nakoniec zašľaháme suché ingrediencie a cesto rozdelíme do pripravených formičiek. Pečieme pri 160 °C do zlatista. Pečieme približne 20 až 30 minút.
Upečené mini bábovky vyklopíme a necháme ich vychladnúť na mriežke. Na polevu rozohrejeme vo vodnom kúpeli čokoládu so stuženým tukom a lyžičkou oleja. Polevou polejeme bábovky, posypeme mletými orechmi a ozdobíme ovocím a bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre