Medové perníčky so zázvorom a citrónovou polevou
Med a zázvor sú overená kombinácia, ktorá sa hodí tak do čaju, ako aj na pečenie. Vyskúšajte medové perníčky so zázvorom a citrónovou polevou. Cesto na perníčky je klasické cesto ochutené s medom a koreninami, ale keď ho ozdobíte polevami, okamžite získate krajšie a pestrejšie vianočné koláčiky.
Na cesto
650 ghladká múka
250 gpráškový cukor
50 gmaslo
4 ksžĺtky
150 gtmavý med
2 ČLjedlá sóda
1 ČLmletý klinček
1 ČLmletý sušený zázvor
1 ČLmletá škorica
Na polevu
1 ksbielok
1 PLcitrónová šťava
170 gpráškový cukor
potravinárske farbivo
Postup
Múku preosejeme s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, korenie a vypracujeme pevné cesto.
Cesto necháme odležať 24 hodín v chladničke. Po odležaní prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm. Z plátu vykrojíme tvary perníčkov a rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.
Z bielkov, šťavy z citróna a preosiateho cukru utreme hladkú polevu. Časť polevy zafarbíme červenou a časť zelenou farbou. Naplníme do papierového kornútika na zdobenie a perníčky potrieme bielou polevou, ozdobíme zelenou a červenou polevou. Roztiahneme špajdľou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre