Medové perníčky so zázvorom a citrónovou polevou

Medové perníčky so zázvorom a citrónovou polevou

Med a zázvor sú overená kombinácia, ktorá sa hodí tak do čaju, ako aj na pečenie. Vyskúšajte medové perníčky so zázvorom a citrónovou polevou. Cesto na perníčky je klasické cesto ochutené s medom a koreninami, ale keď ho ozdobíte polevami, okamžite získate krajšie a pestrejšie vianočné koláčiky.

Na cesto

  • 650 ghladká múka

  • 250 gpráškový cukor

  • 50 gmaslo

  • 4 ksžĺtky

  • 150 gtmavý med

  • 2 ČLjedlá sóda

  • 1 ČLmletý klinček

  • 1 ČLmletý sušený zázvor

  • 1 ČLmletá škorica

Na polevu

  • 1 ksbielok

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 170 gpráškový cukor

  • potravinárske farbivo

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, korenie a vypracujeme pevné cesto.

  2. Cesto necháme odležať 24 hodín v chladničke. Po odležaní prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm. Z plátu vykrojíme tvary perníčkov a rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  3. Z bielkov, šťavy z citróna a preosiateho cukru utreme hladkú polevu. Časť polevy zafarbíme červenou a časť zelenou farbou. Naplníme do papierového kornútika na zdobenie a perníčky potrieme bielou polevou, ozdobíme zelenou a červenou polevou. Roztiahneme špajdľou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.