Medové pruhované hrušky v kompóte

Medové pruhované hrušky v kompóte

Väčšina kompótov je tak voňavá, že sa im máločo vyrovná. Je to skvelý spôsob ako si uskladniť časť ovocia na zimné obdobie a pokiaľ máte radi kompót ako prílohu k hlavnému jedlu, určite by ste mali pripraviť aj medové pruhované hrušky. Tiež patria do kategórie voňavých receptov, veď v náleve sa predsa skrýva badián.

Rozpis na 3 poháre (objem 350 ml)

  • 200 mlvoda

  • 200 gmed

  • 250 mljablčný ocot

  • 6 kscelá hviezdička badián

  • 400 gslivky

  • 8 kshruška

Postup

  1. Vodu s medom, octom a badiánom privedieme k varu. Hrušky prekrojíme na polovice, vykrojíme jaderníky a šupky ozdobne olúpeme tak, aby nám vznikli pruhy.

  2. Slivky očistíme, prekrojíme na polovicu a vyberieme kôstky. Krátko ich povaríme v náleve. Vyberieme ich a naukladáme do pohárov.

  3. Potom v náleve povaríme hrušky. Nesmú sa však rozvariť. Hrušky vyberieme a uložíme ich do pohárov k slivkám.

  4. Nálev povaríme ďalších 15 minút, aby zmenšil svoj objem asi o tretinu. Horúci ho nalejeme aj s badiánom na kompót a poháre dobre uzavrieme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.