Medové pruhované hrušky v kompóte
Väčšina kompótov je tak voňavá, že sa im máločo vyrovná. Je to skvelý spôsob ako si uskladniť časť ovocia na zimné obdobie a pokiaľ máte radi kompót ako prílohu k hlavnému jedlu, určite by ste mali pripraviť aj medové pruhované hrušky. Tiež patria do kategórie voňavých receptov, veď v náleve sa predsa skrýva badián.
Rozpis na 3 poháre (objem 350 ml)
200 mlvoda
200 gmed
250 mljablčný ocot
6 kscelá hviezdička badián
400 gslivky
8 kshruška
Postup
Vodu s medom, octom a badiánom privedieme k varu. Hrušky prekrojíme na polovice, vykrojíme jaderníky a šupky ozdobne olúpeme tak, aby nám vznikli pruhy.
Slivky očistíme, prekrojíme na polovicu a vyberieme kôstky. Krátko ich povaríme v náleve. Vyberieme ich a naukladáme do pohárov.
Potom v náleve povaríme hrušky. Nesmú sa však rozvariť. Hrušky vyberieme a uložíme ich do pohárov k slivkám.
Nálev povaríme ďalších 15 minút, aby zmenšil svoj objem asi o tretinu. Horúci ho nalejeme aj s badiánom na kompót a poháre dobre uzavrieme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre