Medové rezy s pudingovým krémom a piškótami
Potešia oči, ale aj chuťové bunky. Medové rezy s pudingovým krémom a piškótami by mali byť na každom vianočnom stole. Med je symbolom Vianoc a v tejto sladkej podobe je tak chutný, že presvedčí naozaj každého, aby aspoň kúsok ochutnal.
Na medové pláty
100 gmaslo
3 PLmed
120 gpráškový cukor
400 ghladká múka
1 ČLjedlá sóda
1 štipkasoľ
2 ksvajcia
Na pudingový krém
500 mlmlieko
2 baleniavanilkový pudingový prášok
4 ksžĺtky
100 gcukor
1 balenievanilkový cukor
250 gzmäknuté maslo
Na dokončenie
200 gdetské okrúhle piškóty
150 mlsilná káva na pokvapkanie
kakao na posypanie
čokoládový krém na ozdobenie
bobuľové ovocie na ozdobenie
Postup
V hrnci rozpustíme maslo, med a cukor, ale nevaríme. Do misy preosejeme múku, pridáme sódu, soľ a prilejeme teplú medovú zmes. Pridáme vajcia a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi 30x40 cm. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 8 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Necháme vychladnúť.
V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok, žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Zvyšné mlieko privedieme k varu a vmiešame do neho pripravenú zmes. Uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.
Na dno formy s rozmermi 30x20 cm položíme medový plát, potrieme ho polovicou krému, rozložíme piškóty, pokvapkáme kávou, potrieme zvyšným krémom a prikryjeme druhým plátom.
Zľahka zaťažíme a necháme v chladničke aspoň 6 hodín. Ideálne cez noc. Pred podávaním posypeme kakaom, nakrájame na kocky, ozdobíme krémom a ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre