Medové rezy s pudingovým krémom a piškótami

Medové rezy s pudingovým krémom a piškótami

Potešia oči, ale aj chuťové bunky. Medové rezy s pudingovým krémom a piškótami by mali byť na každom vianočnom stole. Med je symbolom Vianoc a v tejto sladkej podobe je tak chutný, že presvedčí naozaj každého, aby aspoň kúsok ochutnal.

Na medové pláty

  • 100 gmaslo

  • 3 PLmed

  • 120 gpráškový cukor

  • 400 ghladká múka

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 1 štipkasoľ

  • 2 ksvajcia

Na pudingový krém

  • 500 mlmlieko

  • 2 baleniavanilkový pudingový prášok

  • 4 ksžĺtky

  • 100 gcukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 250 gzmäknuté maslo

Na dokončenie

  • 200 gdetské okrúhle piškóty

  • 150 mlsilná káva na pokvapkanie

  • kakao na posypanie

  • čokoládový krém na ozdobenie

  • bobuľové ovocie na ozdobenie

Postup

  1. V hrnci rozpustíme maslo, med a cukor, ale nevaríme. Do misy preosejeme múku, pridáme sódu, soľ a prilejeme teplú medovú zmes. Pridáme vajcia a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi 30x40 cm. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 8 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Necháme vychladnúť.

  2. V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok, žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Zvyšné mlieko privedieme k varu a vmiešame do neho pripravenú zmes. Uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.

  3. Na dno formy s rozmermi 30x20 cm položíme medový plát, potrieme ho polovicou krému, rozložíme piškóty, pokvapkáme kávou, potrieme zvyšným krémom a prikryjeme druhým plátom.

  4. Zľahka zaťažíme a necháme v chladničke aspoň 6 hodín. Ideálne cez noc. Pred podávaním posypeme kakaom, nakrájame na kocky, ozdobíme krémom a ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.