Medový baranček s tvarohom

Medový baranček s tvarohom

Sladký a voňavý medový baranček s tvarohom poteší všetky detské očká. Táto dobrota je naozajstný skvostom veľkonočného stola. Barančeka pripravte na sviatočné dni a vychutnajte si jeho hebkosť.

Na cesto

  • 15 gdroždie

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 120 mlmlieko

  • 300 ghladká múka

  • 2 ksžĺtky

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gmed

  • 60 gmaslo

Na tvarohovú náplň

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 ksvajce

Na dokončenie

  • 1 ksvajce na potretie

  • 20 gmaslo

  • 1 PLmed

Postup

  1. Droždie zmiešame s lyžicou cukru, polovicou vlažného mlieka, lyžicou múky a pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť na teplom mieste.

  2. Preosejeme múku a pridáme k nej žĺtky, štipku soli, med a vykysnutý kvások. Nakoniec vlejeme rozpustené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste kysnúť 40 minút.

  3. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom. Z vykysnutého cesta oddelíme dve tretiny a rozvaľkáme ich na pláty s hrúbkou 5 mm. Potrieme tvarohovou náplňou.

  4. Dve lyžičky si ponecháme na naplnenie kopýtok. Cesto stočíme do rolády, nakrájame ho na 12 plátkov a z nich poskladáme telo barančeka. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

  5. Zvyšné cesto rozdelíme na hlavu barančeka, na dve kopýtka, rohy, ušká a chvostík. Bochníčky na kopýtka naplníme tvarohom a asi do polovice narežeme.

  6. Pridáme ostatné časti a barančeka necháme 15 minút kysnúť. Potrieme ho rozšľahaným vajcom a pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Maslo rozpustíme s medom a barančeka potrieme po upečení. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.