Mikulášske čokoládové lyžičky
Ktoré dieťa nemá rado čokoládu? No, ak také doma máte, asi mikulášske čokoládové lyžičky nepotešia jeho srdiečko. Ale pre tie ostatné, to bude obrovské lákadlo. A keď si takúto lyžičku budú rozpúšťať v teplom mliečku, budú sa cítiť ako malí „kuchtíci“.
Ingrediencie
100 ghorká alebo mliečna čokoláda
cukrárske ozdoby na posypanie
30 glieskové alebo vlašské orechy
100 gbiela čokoláda
Postup
Polovicu tmavej čokolády rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom za stáleho miešania. Odstavíme a miešame, pokým čokoláda nebude mať ideálnu teplotu 30 °C. Potom pridáme zvyšnú čokoládu nakrájanú na drobné kúsky a miešame, pokým sa nerozpustí.
Potom do čokolády postupne namáčame lyžičky a necháme ich zatuhnúť. Postup trikrát opakujeme, aby sa na lyžičke vytvorila hrubšia vrstva. Po treťom namočení každú lyžičku posypeme cukrovým ozdobami a nasekanými orieškami. Necháme zatuhnúť.
Rovnakým spôsobom pripravíme aj lyžičky s bielou čokoládou ( v tomto prípade by mala byť rozohriata na 35 °C). Stuhnuté čokoládové lyžičky potom môžeme rozmiešať v teplom mlieku alebo konzumovať ako lízanky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre