Mikulášske čokoládové lyžičky

Mikulášske čokoládové lyžičky

Ktoré dieťa nemá rado čokoládu? No, ak také doma máte, asi mikulášske čokoládové lyžičky nepotešia jeho srdiečko. Ale pre tie ostatné, to bude obrovské lákadlo. A keď si takúto lyžičku budú rozpúšťať v teplom mliečku, budú sa cítiť ako malí „kuchtíci“.

Ingrediencie

  • 100 ghorká alebo mliečna čokoláda

  • cukrárske ozdoby na posypanie

  • 30 glieskové alebo vlašské orechy

  • 100 gbiela čokoláda

Postup

  1. Polovicu tmavej čokolády rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom za stáleho miešania. Odstavíme a miešame, pokým čokoláda nebude mať ideálnu teplotu 30 °C. Potom pridáme zvyšnú čokoládu nakrájanú na drobné kúsky a miešame, pokým sa nerozpustí.

  2. Potom do čokolády postupne namáčame lyžičky a necháme ich zatuhnúť. Postup trikrát opakujeme, aby sa na lyžičke vytvorila hrubšia vrstva. Po treťom namočení každú lyžičku posypeme cukrovým ozdobami a nasekanými orieškami. Necháme zatuhnúť.

  3. Rovnakým spôsobom pripravíme aj lyžičky s bielou čokoládou ( v tomto prípade by mala byť rozohriata na 35 °C). Stuhnuté čokoládové lyžičky potom môžeme rozmiešať v teplom mlieku alebo konzumovať ako lízanky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.