Milánska paradajková polievka s mletým mäsom a orzom

Milánska paradajková polievka s mletým mäsom a orzom

Vynikajúca milánska paradajková polievka s mletým mäsom a orzom si vás získa okamžite. Jednoduchá príprava z nej urobí vašu obľúbenú polievku, ktorú budete variť často a radi. Naviac, je hustá a sýta a parmezánové chipsy z nej urobia nevšednú delikatesu.

Ingrediencie

  • rastlinný olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 250 ghovädzie mleté mäso

  • 500 gparadajková passata

  • 750 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvé oregano podľa chuti

  • 1 hrsťcestovinová ryža orzo

  • 200 gnastrúhaný parmezán

  • čerstvá bazalka

Postup

  1. V hrnci zohrejem olej a necháme na ňom zosklovatieť na jemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme hovädzie mäso a orestujeme do zlatista.

  2. Následne pridáme passatu, vývar, dochutíme soľou, korením, oreganom a spoločne varíme do mäkka. Cestoviny orzo pripravíme podľa návodu na obale, zlejeme a uchovávame v teple.

  3. Parmezán nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve a dáme zapiecť na 5 minút do rúry pri 180 °C. Vychladnutý chips nalámeme na menšie kúsky. Polievku podávame s orzom, ozdobíme čerstvou bazalkou a chipsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.