Milánska paradajková polievka s mletým mäsom a orzom
Vynikajúca milánska paradajková polievka s mletým mäsom a orzom si vás získa okamžite. Jednoduchá príprava z nej urobí vašu obľúbenú polievku, ktorú budete variť často a radi. Naviac, je hustá a sýta a parmezánové chipsy z nej urobia nevšednú delikatesu.
Ingrediencie
rastlinný olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
250 ghovädzie mleté mäso
500 gparadajková passata
750 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé oregano podľa chuti
1 hrsťcestovinová ryža orzo
200 gnastrúhaný parmezán
čerstvá bazalka
Postup
V hrnci zohrejem olej a necháme na ňom zosklovatieť na jemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme hovädzie mäso a orestujeme do zlatista.
Následne pridáme passatu, vývar, dochutíme soľou, korením, oreganom a spoločne varíme do mäkka. Cestoviny orzo pripravíme podľa návodu na obale, zlejeme a uchovávame v teple.
Parmezán nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve a dáme zapiecť na 5 minút do rúry pri 180 °C. Vychladnutý chips nalámeme na menšie kúsky. Polievku podávame s orzom, ozdobíme čerstvou bazalkou a chipsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre