Mini tortičky Red velvet

Mini tortičky Red velvet

Pútavé Red velvet mini tortičky zaujmú na prvý pohľad. Populárny dezert si v tejto zmenšenej verzii môže vychutnať každý, hoci aj na oslave. Dezert je obľúbený v USA, ale udomácnil sa aj v našich končinách. Ak ho nepoznáte, je najvyšší čas ochutnať.

Na korpus

  • 150 gmaslo

  • 140 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1/2 ČLsoľ

  • 3 ksvajcia

  • 320 mlcmar

  • 1 ČLčervené gélové potravinárske farbivo

  • 2 ČLvínny ocot

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 340 ghladká múka

  • 20 gkakao

  • tuk na vymastenie

  • polohrubá múka na vysypanie pekáča

Na náplň

  • 500 gsmotanový krémový syr

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 200 gmaslo

Postup

  1. Maslo utrieme s obomi druhmi cukru a soľou do peny. Postupne zašľaháme vajcia a cmar, v ktorom rozmiešame farbu. Ocot zmiešame s jedlou sódou, zmes vytvorí penu, ktorú ihneď vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom.

  2. Hotové cesto naplníme do formy na pečenie vymazanej tukom a vysypanej múkou. Cesto by malo byť vo forme do výšky 2 centimetre. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečené ho necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.

  3. Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom 8 centimetrov. Smotanový krémový syr zmiešame s obomi druhmi cukru, vyšľaháme do peny za postupného pridávania zmäknutého masla.

  4. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Na tretinu korpusu nastriekame pusinky a položíme druhý korpus, postup opakujeme. Povrch potrieme krémom a posypeme omrvinkami z vykrajovaného cesta. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Torty
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.