Mini tortičky Red velvet
Pútavé Red velvet mini tortičky zaujmú na prvý pohľad. Populárny dezert si v tejto zmenšenej verzii môže vychutnať každý, hoci aj na oslave. Dezert je obľúbený v USA, ale udomácnil sa aj v našich končinách. Ak ho nepoznáte, je najvyšší čas ochutnať.
Na korpus
150 gmaslo
140 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
1/2 ČLsoľ
3 ksvajcia
320 mlcmar
1 ČLčervené gélové potravinárske farbivo
2 ČLvínny ocot
1 ČLjedlá sóda
340 ghladká múka
20 gkakao
tuk na vymastenie
polohrubá múka na vysypanie pekáča
Na náplň
500 gsmotanový krémový syr
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
200 gmaslo
Postup
Maslo utrieme s obomi druhmi cukru a soľou do peny. Postupne zašľaháme vajcia a cmar, v ktorom rozmiešame farbu. Ocot zmiešame s jedlou sódou, zmes vytvorí penu, ktorú ihneď vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom.
Hotové cesto naplníme do formy na pečenie vymazanej tukom a vysypanej múkou. Cesto by malo byť vo forme do výšky 2 centimetre. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečené ho necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom 8 centimetrov. Smotanový krémový syr zmiešame s obomi druhmi cukru, vyšľaháme do peny za postupného pridávania zmäknutého masla.
Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Na tretinu korpusu nastriekame pusinky a položíme druhý korpus, postup opakujeme. Povrch potrieme krémom a posypeme omrvinkami z vykrajovaného cesta. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre