Mini tortičky z hruškového pyré s čokoládou
Mini tortičky z hruškového pyré s čokoládou je do detailov prepracovaný dezert. Bude to trochu cukrárska výzva, ale nemusíte sa jej obávať. Ak dodržíte postup, výsledok vás príjemne poteší. Až vám bude ľúto takúto tortičku rozkrojiť – hruškám to však s čokoládou ladí, určite sa nechajte zlákať.
Ingrediencie
450 ghruška
100 mlvoda
50 gkrupicový cukor
80 gtrstinový cukor
4 plátkyželatína
150 mlsmotana na šľahanie
Na čokoládovú omáčku
50 mlsmotana na šľahanie
100 ghorká čokoláda
Postup
Hrušky prekrojíme na polovice a odkrojíme tenké plátky aj s jaderníkom. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme krupicový cukor a privedieme k varu. Odstavíme a do rozvaru vložíme plátky hrušiek. Necháme ich tam až do vychladnutia. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať a nakoniec ich položíme na papier na pečenie, na plech. Sušíme v rúre pri 80 °C do chrumkava.
Zvyšné kúsky hrušiek očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Rozvaríme ich s trstinovým cukrom a potom rozmixujeme na pyré. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať asi 10 minút. Potom plátky želatíny vytlačíme od prebytočnej vody a necháme ich rozpustiť v teplom hruškovom pyré. Zmiešame s vyšľahanou smotanou a naplníme do úzkych vysokých formičiek asi 2 cm pod okraj.
Smotanu na omáčku privedieme takmer k bodu varu. Odstavíme a pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Do zvyšnej hruškovej zmesi pridáme asi 4 lyžice čokoládovej zmesi a krém doplníme do formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom formičky namočíme na chvíľu do horúcej vody a potom ich vyklopíme. Podávame s omáčkou a plátkami hrušiek. Môžeme ozdobiť malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre