Mini tortičky z hruškového pyré s čokoládou

Mini tortičky z hruškového pyré s čokoládou

Mini tortičky z hruškového pyré s čokoládou je do detailov prepracovaný dezert. Bude to trochu cukrárska výzva, ale nemusíte sa jej obávať. Ak dodržíte postup, výsledok vás príjemne poteší. Až vám bude ľúto takúto tortičku rozkrojiť – hruškám to však s čokoládou ladí, určite sa nechajte zlákať.

Ingrediencie

  • 450 ghruška

  • 100 mlvoda

  • 50 gkrupicový cukor

  • 80 gtrstinový cukor

  • 4 plátkyželatína

  • 150 mlsmotana na šľahanie

Na čokoládovú omáčku

  • 50 mlsmotana na šľahanie

  • 100 ghorká čokoláda

Postup

  1. Hrušky prekrojíme na polovice a odkrojíme tenké plátky aj s jaderníkom. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme krupicový cukor a privedieme k varu. Odstavíme a do rozvaru vložíme plátky hrušiek. Necháme ich tam až do vychladnutia. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať a nakoniec ich položíme na papier na pečenie, na plech. Sušíme v rúre pri 80 °C do chrumkava.

  2. Zvyšné kúsky hrušiek očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Rozvaríme ich s trstinovým cukrom a potom rozmixujeme na pyré. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať asi 10 minút. Potom plátky želatíny vytlačíme od prebytočnej vody a necháme ich rozpustiť v teplom hruškovom pyré. Zmiešame s vyšľahanou smotanou a naplníme do úzkych vysokých formičiek asi 2 cm pod okraj.

  3. Smotanu na omáčku privedieme takmer k bodu varu. Odstavíme a pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Do zvyšnej hruškovej zmesi pridáme asi 4 lyžice čokoládovej zmesi a krém doplníme do formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom formičky namočíme na chvíľu do horúcej vody a potom ich vyklopíme. Podávame s omáčkou a plátkami hrušiek. Môžeme ozdobiť malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.