Morčací guláš s kyslou kapustou
Guláš nemusí byť iba z bravčového alebo hovädzieho, či divinového mäsa. Vyskúšajte verziu z morčacieho stehna s kyslou kapustou a podávajte s jemnou parenou knedľou. Je to skvelá pochúťka pre mäsožravcov a pripravuje sa skutočne jednoducho.
Ingrediencie
1 ksveľká cibuľa
1 kszelená a červená paprika
2 strúčikycesnaku
500 gmorčacie stehná bez kosti
4 PLslnečnicový olej
1 PLmletá červená sladká paprika
soľ
400 gbiela kyslá kapusta
1 kszemiak
Postup
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky umyjeme, odstránime semienka a nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Očistené mäso nakrájame na kocky a sprudka ho v hrnci orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme cibuľu a spoločne restujeme asi 5 minút. Primiešame mletú papriku, osolíme, podlejeme asi 500 ml vody a dusíme 30 minút.
Z kapusty vytlačíme šťavu, prekrojíme ju a pridáme k mäsu. Zemiak olúpeme, nastrúhame, pridáme do hrnca a necháme variť. Keď je mäso takmer mäkké, vmiešame na kocky nakrájanú papriku a dusíme domäkka. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre