Morčací guláš s kyslou kapustou

Morčací guláš s kyslou kapustou

Guláš nemusí byť iba z bravčového alebo hovädzieho, či divinového mäsa. Vyskúšajte verziu z morčacieho stehna s kyslou kapustou a podávajte s jemnou parenou knedľou. Je to skvelá pochúťka pre mäsožravcov a pripravuje sa skutočne jednoducho.

Ingrediencie

  • 1 ksveľká cibuľa

  • 1 kszelená a červená paprika

  • 2 strúčikycesnaku

  • 500 gmorčacie stehná bez kosti

  • 4 PLslnečnicový olej

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • soľ

  • 400 gbiela kyslá kapusta

  • 1 kszemiak

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky umyjeme, odstránime semienka a nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky.

  2. Očistené mäso nakrájame na kocky a sprudka ho v hrnci orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme cibuľu a spoločne restujeme asi 5 minút. Primiešame mletú papriku, osolíme, podlejeme asi 500 ml vody a dusíme 30 minút.

  3. Z kapusty vytlačíme šťavu, prekrojíme ju a pridáme k mäsu. Zemiak olúpeme, nastrúhame, pridáme do hrnca a necháme variť. Keď je mäso takmer mäkké, vmiešame na kocky nakrájanú papriku a dusíme domäkka. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Omáčky

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.