Morčací steak so stredomorským šalátom
Morčací steak so stredomorským šalátom je dokonalým letným obedom v dovolenkovej podobe. Ľahšie mäso, ako napríklad morčacie prsia, podávajte s pestrým a chutným zeleninovým šalátom, a získate tak chutné a aj celkom zdravé jedlo. Tento typ mäsa je bohatý na bielkoviny, ale neobsahuje veľké množstvo tuku. Ak aj práve teraz usilovne redukujete svoju hmotnosť, doprajte si s mierou.
Na morčací steak
600 gmorčacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 PLgrilovacie korenie
2 vetvičkyčerstvý tymián
hladká múka na obaľovanie
2 ksvajcia na obaľovanie
3 PLrastlinný olej
Na stredomorský šalát
1 ksčervená paprika
2 ksparadajky
1 ksšalátová uhorka
1 ksčervená cibuľa
1 ksjarná cibuľka
50 golivy
2 PLbiely vínny ocot
2 PLolivový olej
Postup
Morčacie prsia nakrájame na 4 rovnako veľké plátky a zľahka ich naklepeme. Potom ich z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením a tymiánom.
Mäso postupne obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach a opečieme ho na panvici na rozohriatom oleji.
Papriku, paradajku, uhorku, červenú cibuľu a jarnú cibuľku očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. V mise všetko premiešame a pridáme celé olivy. Dochutíme soľou, korením, octom a olivovým olejom. Podávame s opečeným mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre