Morčací steak so stredomorským šalátom

Morčací steak so stredomorským šalátom

Morčací steak so stredomorským šalátom je dokonalým letným obedom v dovolenkovej podobe. Ľahšie mäso, ako napríklad morčacie prsia, podávajte s pestrým a chutným zeleninovým šalátom, a získate tak chutné a aj celkom zdravé jedlo. Tento typ mäsa je bohatý na bielkoviny, ale neobsahuje veľké množstvo tuku. Ak aj práve teraz usilovne redukujete svoju hmotnosť, doprajte si s mierou.

Na morčací steak

  • 600 gmorčacie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLgrilovacie korenie

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • hladká múka na obaľovanie

  • 2 ksvajcia na obaľovanie

  • 3 PLrastlinný olej

Na stredomorský šalát

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 ksparadajky

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 50 golivy

  • 2 PLbiely vínny ocot

  • 2 PLolivový olej

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na 4 rovnako veľké plátky a zľahka ich naklepeme. Potom ich z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením a tymiánom.

  2. Mäso postupne obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach a opečieme ho na panvici na rozohriatom oleji.

  3. Papriku, paradajku, uhorku, červenú cibuľu a jarnú cibuľku očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. V mise všetko premiešame a pridáme celé olivy. Dochutíme soľou, korením, octom a olivovým olejom. Podávame s opečeným mäsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.