Morčacia roláda s hráškom a americkými zemiakmi
Nechce sa vám dlho variť, ale máte chuť pripraviť si niečo špeciálne? V tom prípade máme tip na morčaciu roládu s hráškom a americkými zemiakmi. Jemné morčacie mäso naplníte zmesou mascarpone, šalvie, sušených paradajok a kešu orechov a po upečení môžete podávať s americkými zemiakmi a hráškom. Možno sa to nezdá, ale hotovo budete mať približne za hodinu.
Na morčaciu roládu
700 gmorčacie prsia
soľ
mleté farebné korenie
80 g(plátky) anglická slanina
100 gčerstvý alebo mrazený hrášok
2 kscibuľa
6 strúčikovcesnaku
8 kssušené paradajky
čerstvá šalvia
70 gkešu orechy
olivový olej na orestovanie a opečenie
180 gmascarpone
Na americké zemiaky
600 gzemiaky
4 strúčikycesnaku
čerstvý tymián
2 PLolivový olej
1 PLgrilovacie korenie
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Mäso očistíme a rozrežeme tak, aby vznikol čo najväčší plát. Ľahko ho naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme plátky slaniny. Hrášok prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Jednu cibuľu s cesnakom olúpeme a spolu so sušenými paradajkami, šalviou a kašu orechmi nasekáme najemno.
Na panvici na troche oleja orestujeme nasekané ingrediencie aj s hráškom. Necháme ich vychladnúť a potom ich premiešame s mascarpone, soľou a korením. Náplň rozotrieme na plát mäsa a zabalíme do rolády. Upevníme kuchynským špagátom a opečieme na oleji zo všetkých strán spoločne so zvyšnou nakrájanou cibuľou. Všetko vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 45 minút.
Medzitým umyjeme zemiaky, osušíme ich a nakrájame na štvrtiny. Cesnak olúpeme a spolu s tymiánom nasekáme nahrubo. Pridáme ich k roláde do rúry na posledných 15 minút pečenia. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre