Morčacie karbonátky so syrom

Morčacie karbonátky so syrom

Karbonátky sú vďačným jedlom. Vhodné na obed alebo na večeru a vždy sa dajú pripraviť iným a zaujímavým spôsobom. Vyskúšajte, ako chutia morčacie karbonátky so syrom a doplňte ich ochutenou zemiakovou prílohou. Jednoduchý recept si istotne zamilujete.

Ingrediencie

  • 4 ksjarná cibuľka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 200 gsyr gouda

  • 6 kszemiaky

  • 600 gmorčacie mleté mäso

  • 2 ksvajcia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 PLmaslo

Postup

  1. Cibuľku očistíme, nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, petržlenovú vňať nasekáme, syr nahrubo nastrúhame, zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Mleté morčacie mäso dôkladne premiešame s vajcami, syrom, cibuľkou, cesnakom a polovicou jarnej cibuľky. Osolíme, okoreníme a necháme v chladničke asi 30 minút oddychovať. Potom vytvarujeme karbonátky veľkosti dlane, sprudka ich osmažíme na rozpálenom oleji do zlatista, preložíme na pekáč a pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút.

  3. Nakrájané zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, vložíme maslo, zvyšnú nakrájanú cibuľku a roztlačíme. Pred podávaním ozdobíme karbonátky strúhaným syrom a zemiaky petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.