Karbonátky sú vďačným jedlom. Vhodné na obed alebo na večeru a vždy sa dajú pripraviť iným a zaujímavým spôsobom. Vyskúšajte, ako chutia morčacie karbonátky so syrom a doplňte ich ochutenou zemiakovou prílohou. Jednoduchý recept si istotne zamilujete.
4 ksjarná cibuľka
2 strúčikycesnaku
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
200 gsyr gouda
6 kszemiaky
600 gmorčacie mleté mäso
2 ksvajcia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 PLrastlinný olej
2 PLmaslo
Cibuľku očistíme, nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, petržlenovú vňať nasekáme, syr nahrubo nastrúhame, zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
Mleté morčacie mäso dôkladne premiešame s vajcami, syrom, cibuľkou, cesnakom a polovicou jarnej cibuľky. Osolíme, okoreníme a necháme v chladničke asi 30 minút oddychovať. Potom vytvarujeme karbonátky veľkosti dlane, sprudka ich osmažíme na rozpálenom oleji do zlatista, preložíme na pekáč a pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút.
Nakrájané zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, vložíme maslo, zvyšnú nakrájanú cibuľku a roztlačíme. Pred podávaním ozdobíme karbonátky strúhaným syrom a zemiaky petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.