Morčacie kocky v smotanovej omáčke

Morčacie kocky v smotanovej omáčke

Morčacie kocky v smotanovej omáčke sú jedlom ako stvoreným na slávnostné a špeciálne príležitosti. Na aké, to už necháme na vás, ale je to lahodné a mäkké mäso v chutnej omáčke, ktorú jemnou kyslosťou perfektne doladia brusnice alebo ríbezle. Potom už len stačí pridať zopár kúskov poctivej knedle a o pochvalné komentáre hostí sa nemusíte obávať.

Ingrediencie

  • 600 gmorčacie prsia

  • 250nálev z kyslých uhoriek

  • 300 gkoreňová zelenina (zeler, petržlen, mrkva)

  • 3 ksbobkový list

  • 1 ČLtymián

  • 5 guľôčoknové korenie

  • 8 guľôčokcelé čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 6 PLhrubá múka

  • soľ

  • krupicový cukor

  • brusnice alebo červené ríbezle na ozdobenie

Postup

  1. Morčacie mäso nakrájame na väčšie kocky a naložíme do nálevu z uhoriek, spoločne aj s na hrubo nastrúhanou koreňovou zeleninou. Korenie zaviažeme do bavlneného plátna a pridáme k mäsu. Necháme marinovať aspoň 4 hodiny, najlepšie ale cez noc.

  2. Potom mäso vyberieme z marinády a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme nálev aj s korením a zeleninou, dolejeme 500 ml vody a varíme asi 45 minút. Mäkké mäso vyberieme, vyberieme aj zabalené korenie a omáčku rozmixujeme. Precedíme cez jemné sitko a privedieme k varu. Zahustíme múkou rozmiešanou v smotane.

  3. Dôkladne premiešame a asi 10 minút povaríme. Pridáme mäso, ktoré v omáčke už len prehrejeme. Dochutíme soľou a podľa potreby aj cukrom. Morčacie kocky podávame s žemľovou alebo karlovarskou knedľou. Ozdobíme brusnicami alebo ríbezľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.