Morčacie kocky v smotanovej omáčke
Morčacie kocky v smotanovej omáčke sú jedlom ako stvoreným na slávnostné a špeciálne príležitosti. Na aké, to už necháme na vás, ale je to lahodné a mäkké mäso v chutnej omáčke, ktorú jemnou kyslosťou perfektne doladia brusnice alebo ríbezle. Potom už len stačí pridať zopár kúskov poctivej knedle a o pochvalné komentáre hostí sa nemusíte obávať.
Ingrediencie
600 gmorčacie prsia
250nálev z kyslých uhoriek
300 gkoreňová zelenina (zeler, petržlen, mrkva)
3 ksbobkový list
1 ČLtymián
5 guľôčoknové korenie
8 guľôčokcelé čierne korenie
2 PLrastlinný olej
250 mlsmotana na šľahanie
6 PLhrubá múka
soľ
krupicový cukor
brusnice alebo červené ríbezle na ozdobenie
Postup
Morčacie mäso nakrájame na väčšie kocky a naložíme do nálevu z uhoriek, spoločne aj s na hrubo nastrúhanou koreňovou zeleninou. Korenie zaviažeme do bavlneného plátna a pridáme k mäsu. Necháme marinovať aspoň 4 hodiny, najlepšie ale cez noc.
Potom mäso vyberieme z marinády a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme nálev aj s korením a zeleninou, dolejeme 500 ml vody a varíme asi 45 minút. Mäkké mäso vyberieme, vyberieme aj zabalené korenie a omáčku rozmixujeme. Precedíme cez jemné sitko a privedieme k varu. Zahustíme múkou rozmiešanou v smotane.
Dôkladne premiešame a asi 10 minút povaríme. Pridáme mäso, ktoré v omáčke už len prehrejeme. Dochutíme soľou a podľa potreby aj cukrom. Morčacie kocky podávame s žemľovou alebo karlovarskou knedľou. Ozdobíme brusnicami alebo ríbezľami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre