Morčacie mini rezne v mandľovej strúhanke

Morčacie mini rezne v mandľovej strúhanke

Nasekané mandle môžete využiť aj trocha netradične a urobiť z nich niečo ako strúhanku na morčacie mini rezne. Marináda mäso dochutí a zjemní a mandľové kúsky vytvoria chrumkavý obal. Dajte si však pozor pri pečení, aby mandle nezhorkli a neboli príliš tmavé.

Ingrediencie

  • 3 PLmed

  • 2 PLolivový olej

  • 2 ČLgrilovacie korenie

  • 600 gmorčacie prsia

  • 60 gnasekané mandle

Na dip

  • 150 gkyslá smotana

  • 1/2 kslimetka

  • 1 PLkoriander

  • chilli papričky podľa chuti

Postup

  1. Med, olivový olej a grilovacie korenie premiešame. Mäso nakrájané na plátky rozrežeme na štvrtiny, ľahko naklepeme, vložíme do pripravenej marinády a necháme 15 minút marinovať.

  2. Potom mini rezne obalíme v mandliach, položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 135 °C asi 35 minút.

  3. Na záver ešte krátko zapečieme pri vyššej teplote kvôli farbe. Na dip zmiešame kyslú smotanu so šťavou z limetky, nasekaným koriandorm a feferónkou. Dochutíme soľou a mini rezne podávame s dipom a napríklad s hranolkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.