Morčacie mini rezne v mandľovej strúhanke
Nasekané mandle môžete využiť aj trocha netradične a urobiť z nich niečo ako strúhanku na morčacie mini rezne. Marináda mäso dochutí a zjemní a mandľové kúsky vytvoria chrumkavý obal. Dajte si však pozor pri pečení, aby mandle nezhorkli a neboli príliš tmavé.
Ingrediencie
3 PLmed
2 PLolivový olej
2 ČLgrilovacie korenie
600 gmorčacie prsia
60 gnasekané mandle
Na dip
150 gkyslá smotana
1/2 kslimetka
1 PLkoriander
chilli papričky podľa chuti
Postup
Med, olivový olej a grilovacie korenie premiešame. Mäso nakrájané na plátky rozrežeme na štvrtiny, ľahko naklepeme, vložíme do pripravenej marinády a necháme 15 minút marinovať.
Potom mini rezne obalíme v mandliach, položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 135 °C asi 35 minút.
Na záver ešte krátko zapečieme pri vyššej teplote kvôli farbe. Na dip zmiešame kyslú smotanu so šťavou z limetky, nasekaným koriandorm a feferónkou. Dochutíme soľou a mini rezne podávame s dipom a napríklad s hranolkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre