Mrkvová nátierka s tvarohom

Mrkvová nátierka s tvarohom

S dobrou nátierkou aj to najčerstvejšie pečivo chutí ešte lepšie. Mrkvová nátierka s tvarohom v sebe skrýva aj štipku citrusového ovocia, konkrétne pomarančovej šťavy. Tá vynikajúco ladí práve s mrkvou a keď povrch ozdobíte kúskami kumkvátu, citrusovú energiu podčiarknete ešte o kúsok viac.

Ingrediencie

  • 40 gmandľové plátky

  • 200 gmäkký tvaroh

  • 1 PLmajonéza

  • 3 PLpomarančová šťava

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 4 ksmrkva

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 hrsťsekané mandle

  • kumquat na ozdobenie

Postup

  1. Plátky mandlí opečieme na sucho na panvici do zlatista. Tvaroh a majonézu rozmiešame v mise s pomarančovou šťavou.

  2. Cibuľu očistíme a na drobno nasekáme. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.

  3. Mrkvu a cibuľu pridáme do misy k tvarohu s majonézou a pomarančovou šťavou. Premiešame, dochutíme soľou a korením.

  4. Nátierku podávame s pečivom podľa chuti, posypeme plátkami mandlí a môžeme ozdobiť napríklad nakrájaným kumkvátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Večera
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.