Mrkvová nátierka s tvarohom
S dobrou nátierkou aj to najčerstvejšie pečivo chutí ešte lepšie. Mrkvová nátierka s tvarohom v sebe skrýva aj štipku citrusového ovocia, konkrétne pomarančovej šťavy. Tá vynikajúco ladí práve s mrkvou a keď povrch ozdobíte kúskami kumkvátu, citrusovú energiu podčiarknete ešte o kúsok viac.
Ingrediencie
40 gmandľové plátky
200 gmäkký tvaroh
1 PLmajonéza
3 PLpomarančová šťava
1 ksmalá cibuľa
4 ksmrkva
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 hrsťsekané mandle
kumquat na ozdobenie
Postup
Plátky mandlí opečieme na sucho na panvici do zlatista. Tvaroh a majonézu rozmiešame v mise s pomarančovou šťavou.
Cibuľu očistíme a na drobno nasekáme. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.
Mrkvu a cibuľu pridáme do misy k tvarohu s majonézou a pomarančovou šťavou. Premiešame, dochutíme soľou a korením.
Nátierku podávame s pečivom podľa chuti, posypeme plátkami mandlí a môžeme ozdobiť napríklad nakrájaným kumkvátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre