Mrkvová torta s mascarpone a pistáciami

Mrkvová torta s mascarpone a pistáciami

Mrkvová torta s mascarpone a pistáciami je jedným z tých dezertov, pri ktorých si na prvý pohľad poviete, že je to ideálne jarné pokušenie. Tak akurát sladká, šťavnatá a s našľahaným krémom poteší milovníkov tradičných chutí.

Na korpus

  • 400 gmrkva

  • 3 PLkyslá smotana

  • 180 mlrastlinný olej

  • 3 ksvajcia

  • 180 gtrstinový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 80 ghladká múka

  • 80 gšpaldová múka

  • 1 ČLpomarančová kôra

  • 1 ČLperníkové korenie

  • 2 ČLjedlá sóda

  • 100 gvlašské orechy

Na krém

  • 500 gmascarpone

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 60 gpráškový cukor

Na ozdobenie

  • 2 ksmenšia mrkva

  • 80 gnesolené mleté pistácie

  • jedlé kvety

Postup

  1. Mrkvu nastrúhame najemno, prebytočnú šťavu zlejeme a mrkvu zmiešame so smotanou a olejom. Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou. Obe múky preosejeme, primiešame kôru, korenie, sódu a najemno pomleté orechy.

  2. Do vaječnej peny zamiešame mrkvovú zmes a múčnu zmes. Cesto nalejeme do formy s priemerom 22 cm a pečieme pri 165 °C asi 70 minút. Po upečení necháme celkom vychladnúť.

  3. Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou a cukrom. Korpus vodorovne prekrojíme, spodný diel potrieme pripraveným krémom, priložíme horný diel a zvyšným krémom potrieme celú tortu.

  4. Mrkvu očistíme, olúpeme a škrabkou vytvoríme tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody. Spodnú časť torty ozdobíme mletými pistáciami, na povrch položíme plátky mrkvy a tortu necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny. Pri podávaní môžeme ozdobiť kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.