Mrkvová torta s mascarpone a pistáciami
Mrkvová torta s mascarpone a pistáciami je jedným z tých dezertov, pri ktorých si na prvý pohľad poviete, že je to ideálne jarné pokušenie. Tak akurát sladká, šťavnatá a s našľahaným krémom poteší milovníkov tradičných chutí.
Na korpus
400 gmrkva
3 PLkyslá smotana
180 mlrastlinný olej
3 ksvajcia
180 gtrstinový cukor
1 štipkasoľ
80 ghladká múka
80 gšpaldová múka
1 ČLpomarančová kôra
1 ČLperníkové korenie
2 ČLjedlá sóda
100 gvlašské orechy
Na krém
500 gmascarpone
250 ml40 % smotana na šľahanie
60 gpráškový cukor
Na ozdobenie
2 ksmenšia mrkva
80 gnesolené mleté pistácie
jedlé kvety
Postup
Mrkvu nastrúhame najemno, prebytočnú šťavu zlejeme a mrkvu zmiešame so smotanou a olejom. Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou. Obe múky preosejeme, primiešame kôru, korenie, sódu a najemno pomleté orechy.
Do vaječnej peny zamiešame mrkvovú zmes a múčnu zmes. Cesto nalejeme do formy s priemerom 22 cm a pečieme pri 165 °C asi 70 minút. Po upečení necháme celkom vychladnúť.
Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou a cukrom. Korpus vodorovne prekrojíme, spodný diel potrieme pripraveným krémom, priložíme horný diel a zvyšným krémom potrieme celú tortu.
Mrkvu očistíme, olúpeme a škrabkou vytvoríme tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody. Spodnú časť torty ozdobíme mletými pistáciami, na povrch položíme plátky mrkvy a tortu necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny. Pri podávaní môžeme ozdobiť kvetmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre