Mrkvové buchtičky

Mrkvové buchtičky

Mrkvové buchtičky si absolútne zamilujete. Sú iné ako tvarohové či makové, ale minimálne rovnako tak návykové. Sladučká mrkvová plnka je nevšedná a perfektne dopĺňa nadýchané a mäkké cesto. Ochutnajte dobrotu ako od starej mamy.

Na cesto

  • 300 gpolohrubá múka

  • 200 ghladká múka

  • 200 mlmlieko

  • 100 gkrupicový cukor

  • 42 gdroždie

  • 100 gzmäknuté maslo na potretie a vymastenie

  • 2 ksžĺtky

  • 1 štipkasoľ

Na náplň

  • 500 gmrkva

  • 50 gmaslo

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 3 PLrum

Na dokončenie

  • 2 ksbielok

  • mak na posypanie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Obe múky preosejeme do misy. V hrnčeku zmiešame 2 PL múky, 2 PL vlažného mlieka, 2 PL cukru a rozdrobené droždie. Na teplom miest necháme vzísť kvások. Všetky ostatné suroviny na cesto premiestnime do misy, nakoniec pridáme kvások, zapracujeme a vytvoríme pevné cesto. Zakryjeme ho a necháme v teple kysnúť asi 60 minút.

  2. Mrkvu nastrúhame a v hrnci zmiešame s maslom, oboma cukrami, soľou a rumom. Podusíme pod pokrievkou asi 10 minút a necháme vychladnúť.

  3. Z cesta vytvoríme 24 rovnako veľkých dielov, ktoré vytvarujeme na placku. Do stredu každej dáme trochu vychladnutej náplne, zabalíme a pomocou dlane vytvoríme guľôčku. Poukladáme ich vedľa seba na maslom vymazaný plech a ponecháme rozostupy. Potrieme bielkom, posypeme makom a necháme 15 minút na plechu kysnúť.

  4. Buchtičky pečieme pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Pri podávaní môžeme zľahka pocukrovať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Zákusky
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.