Mrkvové zemiakové placky
Mrkvové zemiakové placky sú ideálnou zdravšou variantou k tradičným vysmážaným plackám. Tieto stačí upiecť v rúre a podávať buď samostatne alebo ako prílohu k druhému jedlu. Už po vytiahnutí z horúcej rúry budete mať problém odolať a nepopáliť sa.
Ingrediencie
250 gmrkva
160 gzemiaky varného typu C
2 ksvajcia
1 strúčikcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLtymián
1 hrsťslnečnicové semienka na posypanie
olivový olej
Postup
Mrkvu so zemiakmi očistíme a nastrúhame na jemno. Potom postupne primiešame vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme tymián so slnečnicovými semienkami.
Zo vzniknutej zmesi tvarujeme placky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút.
Placky posypeme semienkami a podávame napríklad s kyslou smotanou a listovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre