Mrkvové zemiakové placky

Mrkvové zemiakové placky

Mrkvové zemiakové placky sú ideálnou zdravšou variantou k tradičným vysmážaným plackám. Tieto stačí upiecť v rúre a podávať buď samostatne alebo ako prílohu k druhému jedlu. Už po vytiahnutí z horúcej rúry budete mať problém odolať a nepopáliť sa.

Ingrediencie

  • 250 gmrkva

  • 160 gzemiaky varného typu C

  • 2 ksvajcia

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLtymián

  • 1 hrsťslnečnicové semienka na posypanie

  • olivový olej

Postup

  1. Mrkvu so zemiakmi očistíme a nastrúhame na jemno. Potom postupne primiešame vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme tymián so slnečnicovými semienkami.

  2. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme placky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút.

  3. Placky posypeme semienkami a podávame napríklad s kyslou smotanou a listovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.