Pripravte mrkvovo-zázvorové tartaletky a všetci hostia si budú pýtať recept. Ide o nie celkom bežné spojenie, pretože tartaletky väčšinou pripravujeme so sladkou, cukrárskou a krémovou plnkou. Vyskúšajte však niečo nové a obohaťte si zmysly novým pôžitkom.
330 ghladká múka
110 gpráškový cukor
175 gmaslo
1 štipkasoľ
1 ksvajce
400 gmrkva
1 ČLcitrónová šťava
1/2 ČLmletý zázvor
1 balenievanilkový cukor
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
50 gkandizovaný zázvor
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, soľ, vajce a všetko spolu prepracujeme na pevné cesto. To uložíme na 60 minút do chladničky. Po stuhnutí rozvaľkáme na plát hrubá asi 3 milimetre a vykrajujeme kolieska veľké podľa rozmeru použitých formičiek. Formičky vyplníme cestom a uložíme znova stuhnúť do chladničky. Na 60 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Po upečení necháme mierne vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca a podlejeme vodou. Varíme do mäkka. Po uvarení precedíme a necháme odkvapkať a vychladnúť na mriežke. Potom zmiešame s citrónovou šťavou, mletým zázvorom, vanilkovým cukrom a ponorným mixérom rozmixujeme na hladké pyré.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zmiešame s mrkvovým pyré a hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou. Ozdobne nastriekame do korpusu. Kandizovaný zázvor nakrájame na malé kúsky a posypeme nim povrch tartaletiek. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.