Mrkvový hummus
V arabskej kuchyni je cícer doslova nepostrádateľný. Okrem iného sa z neho pripravuje aj hummus a my sme do tejto verzie síce pridali časť cíceru, ale tiež väčšiu časť mrkvy. Základ tejto nátierky ostáva v podstate rovnaký, ale je ochutený restovanou mrkvou a výraznými koreninami. Taká zdravá chuťovka.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
1 strúčikcesnaku
300 gmrkva
1/2 ČLrímska rasca
soľ
200 gcícer
mleté čierne korenie
1/2 ČLkurkuma
1/2 kscitrónová šťava z polovice stredne veľkého citróna
1 štipkachilli vločky
čerstvý koriander k servírovaniu
chilli papričky k servírovaniu
Postup
V hrnci nahrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme prelisovaný cesnak a opekáme ho 1 minútu. Pridáme nastrúhanú mrkvu, rascu a opekáme ešte 5 minút. Zalejeme 150 ml vody, osolíme a varíme asi 30 minút.
Akonáhle sa voda vstrebe, odložíme hrniec zo sporáka a vmiešame precedený cícer. Premiešame.
Vychladnutú zmes dáme do mixéra, pridáme soľ, korenie, kurkumu a rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťavou a chilli vločkami.
Pri podávaní ozdobíme koriandrom a nasekanou chilli papričkou. Prípadne pokvapkáme olejom. Podávame napríklad s tortillami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre