Mrkvový hummus

Mrkvový hummus

V arabskej kuchyni je cícer doslova nepostrádateľný. Okrem iného sa z neho pripravuje aj hummus a my sme do tejto verzie síce pridali časť cíceru, ale tiež väčšiu časť mrkvy. Základ tejto nátierky ostáva v podstate rovnaký, ale je ochutený restovanou mrkvou a výraznými koreninami. Taká zdravá chuťovka.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 300 gmrkva

  • 1/2 ČLrímska rasca

  • soľ

  • 200 gcícer

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 ČLkurkuma

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice stredne veľkého citróna

  • 1 štipkachilli vločky

  • čerstvý koriander k servírovaniu

  • chilli papričky k servírovaniu

Postup

  1. V hrnci nahrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme prelisovaný cesnak a opekáme ho 1 minútu. Pridáme nastrúhanú mrkvu, rascu a opekáme ešte 5 minút. Zalejeme 150 ml vody, osolíme a varíme asi 30 minút.

  2. Akonáhle sa voda vstrebe, odložíme hrniec zo sporáka a vmiešame precedený cícer. Premiešame.

  3. Vychladnutú zmes dáme do mixéra, pridáme soľ, korenie, kurkumu a rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťavou a chilli vločkami.

  4. Pri podávaní ozdobíme koriandrom a nasekanou chilli papričkou. Prípadne pokvapkáme olejom. Podávame napríklad s tortillami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.