Müsli torta s jablkami
Ľahká jablková müsli torta na chrumkavom korpuse spája sviežu ovocnú náplň, lahodnú šľahačku a vôňu škorice. Bez pečenia, rýchlo hotová, krásne jesenná a sladká pohoda na tanieri. Ideálna, keď máte apetít na niečo sladké, ale nechcete, aby ste na prípravu museli vynaložiť príliš veľa námahy.
Na nepečený korpus
200 gmüsli
2 PLmed
100 gmaslo
rastlinný olej na vymazanie formy
práškový cukor na vysypanie formy
Na jablkovú náplň
4 ksjablká
60 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
Na dokončenie
250 ml33 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
mletá škorica na posypanie
jablká a maliny na ozdobenie
mandľové plátky na posypanie
Postup
Müsli zmiešame s medom a zmäknutým maslom. Vypracujeme na pevnú hmotu. Tortovú formu (s priemerom 22 cm) vymažeme olejom a vysypeme cukrom. Formu vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme pripravenú hmotu.
Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníka a nakrájame na malé kúsky. V kastróliku privedieme k varu 100 ml vody, pridáme cukor a jablká. Všetko krátko podusíme a prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v 200 ml vody, varíme 2 minúty a ešte horúcu náplň rozotrieme na korpus vo forme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku a rozotrieme na vychladenú jablkovú náplň. Potom vyberieme tortu z formy a povrch posypeme škoricou.
Pred servírovaním ozdobíme povrch torty jablkami, malinami a plátkami pražených mandlí. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre