Mušle na cesnaku a bielom víne
Možno to nebude pochúťka pre každého, ale mušle na cesnaku a bielom víne by ste mali aspoň ochutnať. Ich príprava je jednoduchá, rýchla a napriek tomu je to lahôdka, pri ktorej si užijete pomalé vyberanie mäsa a namáčanie pečiva v šťave.
Ingrediencie
80 gmaslo
3 ksšalotka
6 strúčikovcesnaku
150 gcherry paradajky
300 mlbiele víno
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
1 a 1/2 kgočistené slávky so škrupinou
3 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá bageta
bylinkové maslo
Postup
V hlbokej panvici s pokrievkou rozpustíme maslo. Pridáme nahrubo pokrájané šalotky, plátky cesnaku a prekrojené paradajky. Chvíľu povaríme. Zalejeme vínom a citrónovou šťavou, pridáme tymián a privedieme k varu.
Pridáme mušle, zaryjeme pokrievkou a varíme asi 5 minút alebo pokým sa všetky neotvoria. Mušle, ktoré sa neotvoria, zlikvidujeme. Ostatné doplníme petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením. Podávame s pečenou bagetou potretou bylinkovým maslom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre