Mušle na cesnaku a bielom víne

Mušle na cesnaku a bielom víne

Možno to nebude pochúťka pre každého, ale mušle na cesnaku a bielom víne by ste mali aspoň ochutnať. Ich príprava je jednoduchá, rýchla a napriek tomu je to lahôdka, pri ktorej si užijete pomalé vyberanie mäsa a namáčanie pečiva v šťave.

Ingrediencie

  • 80 gmaslo

  • 3 ksšalotka

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 150 gcherry paradajky

  • 300 mlbiele víno

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 1 a 1/2 kgočistené slávky so škrupinou

  • 3 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá bageta

  • bylinkové maslo

Postup

  1. V hlbokej panvici s pokrievkou rozpustíme maslo. Pridáme nahrubo pokrájané šalotky, plátky cesnaku a prekrojené paradajky. Chvíľu povaríme. Zalejeme vínom a citrónovou šťavou, pridáme tymián a privedieme k varu.

  2. Pridáme mušle, zaryjeme pokrievkou a varíme asi 5 minút alebo pokým sa všetky neotvoria. Mušle, ktoré sa neotvoria, zlikvidujeme. Ostatné doplníme petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením. Podávame s pečenou bagetou potretou bylinkovým maslom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.