Nadýchaná bublanina s kefírom

Nadýchaná bublanina s kefírom

Bublanina je stálica múčnikov. Dá sa do nej použiť akékoľvek ovocie a chutí azda každému. Nadýchaná bublanina s kefírom neostáva svojej povesti nič dlžná. Je mäkučká ako obláčik, a to docielite použitím kefíru, ale najmä dôkladným vyšľahaním bielkov na pevný sneh. Vyskúšajte, chutí ako nebíčko v papuľke.

Ingrediencie

  • 250 mlkefír

  • 2 ksvajcia

  • 125 mlolej

  • 420 gpolohrubá múka

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymazanie

  • polohrubá múka na vysypanie

  • 200 gčerešne

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Kefír prešľaháme so žĺtkami a olejom. Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme na pevný sneh.

  2. Tekutú zmes nalejeme do sypkej zmesi a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame bielkový sneh. Cesto nalejeme do guľatej formy s priemerom 26 cm vymazanej tukom a vysypanej múkou.

  3. Na povrch cesta rozložíme čerešne. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút.

  4. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a nakrájame na porcie. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.