Nadýchaná bublanina s kefírom
Bublanina je stálica múčnikov. Dá sa do nej použiť akékoľvek ovocie a chutí azda každému. Nadýchaná bublanina s kefírom neostáva svojej povesti nič dlžná. Je mäkučká ako obláčik, a to docielite použitím kefíru, ale najmä dôkladným vyšľahaním bielkov na pevný sneh. Vyskúšajte, chutí ako nebíčko v papuľke.
Ingrediencie
250 mlkefír
2 ksvajcia
125 mlolej
420 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
tuk na vymazanie
polohrubá múka na vysypanie
200 gčerešne
práškový cukor na posypanie
Postup
Kefír prešľaháme so žĺtkami a olejom. Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme na pevný sneh.
Tekutú zmes nalejeme do sypkej zmesi a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame bielkový sneh. Cesto nalejeme do guľatej formy s priemerom 26 cm vymazanej tukom a vysypanej múkou.
Na povrch cesta rozložíme čerešne. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a nakrájame na porcie. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre