Nadýchaný jahodový múčnik

Nadýchaný jahodový múčnik

Tento nadýchaný múčnik vás nadchne zaujímavou prípravou, ale predovšetkým sladkou a jahodovou chuťou. Z vláčneho kysnutého cesta vytvoríte malé guľôčky a potom ich obalíte v jahodovej zmesi. Prečítajte si pozorne postup, ak dodržíte všetky kroky, môžete sa tešiť na vynikajúci múčnik.

Na cesto

  • 300 mlvlažné plnotučné mlieko

  • 25 gčerstvé droždie

  • 500 ghladká múka + na posypanie pracovnej plochy

  • 75 gkrupicový cukor

  • 5 gsoľ

  • 50 gmaslo na vymastenie

  • 1 ksvajce

Na obalenie

  • 250 gjahodový džem

  • 250 gjahody

Na polevu

  • 100 gpráškový cukor

  • 2 PLmlieko

Postup

  1. V mlieku rozmiešame rozdrobené droždie a necháme 10 minút stáť. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a zmäknuté maslo, ktoré prstami zapracujeme do múky. Akonáhle sa na hladine mlieka začne tvoriť pena a v múke nie sú kúsky masla, pridáme k múke vajce a za postupného prilievania mlieka vypracujeme cesto, ktoré ďalej hnetieme a akonáhle sa začne oddeľovať od strán misy, vyklopíme ho na pomúčenú dosku. Dôkladne prepracujeme.

  2. Z cesta vytvarujeme guľu, ktorú vrátime do misy, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 80 minút.

  3. Džem premiešame s nakrájanými jahodami. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu, prehnetieme a rozdelíme asi na 50 rovnako veľkých kúskov. Z každého kúsku vyvaľkáme guľôčku a obalíme ju v jahodovej zmesi. Uložíme ich na vymazaný pekáčik s veľkosťou 20x30 cm do ¾ výšky. Prelejeme zvyšnou jahodovou zmesou, zakryjeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Pečieme pri 180 °C asi 35 minút do zlatista.

  4. V miske vyšľaháme cukor s 1 lyžicou mlieka, podľa potreby pridáme ďalšie mlieko. Pripravenou polevou prelejeme upečený múčnik a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.