Zdroj: Shutterstock
Najlepšie hranolky s domácou majonézou
Z času na čas nie je nad to vyložiť si nohy a dopriať si aj nezdravé. Veď vyskúšajte s nami!
Hranolky
5 ksväčších zemiaky typu C
slnečnicový olej / repkový olej / bravčová masť
soľ
Majonéza
1 ksžĺtko
250 mlolej
1 ČLhorčica dijónska
soľ
Postup
Zemiaky očistíme pod tečúcou vodou kefkou, nakrájame na hrubšie hranolčeky a necháme vo vode 30 minút vylúhovať škrob.
Potom 5 minút povaríme vo vriacej vode, precedíme a necháme vychladnúť.
Olej rozpálime na 130 °C, musí ho byť toľko, aby hranolky plávali, ideálna na smaženie je fritéza, prípadne hlboká panvica alebo hrniec.
Smažíme jednu minútu, iba kým sa nezatiahnu a nevytvorí sa na nich jemná ochranná vrstvička.
Vyberieme, necháme odkvapkať a úplne vychladnúť.
V tejto fáze môžeme dať hranolky do mrazničky a odložiť na neskôr.
Rozpálime dostatok oleja na 180 °C a hranolky vysmažíme, až kým získajú zlatistú farbu. Podávame s domácou majonézou!
Nás tip: Predtým, ako budete hranolky smažiť, skúste ich posypať strúhankou. Verte nám, budú chrumkavé, ako nikdy predtým!
Majonéza
Domáca majonéza & tatárka: Metličkou alebo ručným mixérom rozšľaháme žĺtok, postupne po lyžičkách pridávame olej, nakoniec horčicu a dochutíme soľou.
Ak chceme tatársku omáčku, pridajme ešte na drobno nakrájanú kyslú uhorku, nastrúhanú cibuľku a čierne korenie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre