Nakladaný pečený cesnak s chilli
Nakladaný pečený cesnak s chilli dokáže dochutiť jedlo ako máločo iné. Cesnak je charakteristický výraznou chuťou a arómou, tu ho však dopĺňa aj tymián a olivový olej a naviac je predpečený v rúre, takže sa jeho chuť mení na sladšiu. Vyskúšajte, ako chutí tento recept, sme však presvedčení, že dva poháriky vám stačiť nebudú.
Ingrediencie
4 hlávkacesnaku
olivový olej
soľ
2 ksväčšie chilli papričky
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
Postup
Strúčiky cesnaku olúpeme a premiešame s trochou olivového oleja. Osolíme ich a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút do mäkka. Upečený cesnak necháme vychladnúť.
Chilli papričky očistíme a nakrájame na kolieska. Do čistých pohárov striedavo vrstvíme strúčiky cesnaku, chilli a vetvičky tymiánu. Zalejeme olejom a uzavrieme viečkom. Môžeme sterilizovať v zaváracom hrnci pri 80 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre