Nakladaný pečený cesnak s chilli

Nakladaný pečený cesnak s chilli

Nakladaný pečený cesnak s chilli dokáže dochutiť jedlo ako máločo iné. Cesnak je charakteristický výraznou chuťou a arómou, tu ho však dopĺňa aj tymián a olivový olej a naviac je predpečený v rúre, takže sa jeho chuť mení na sladšiu. Vyskúšajte, ako chutí tento recept, sme však presvedčení, že dva poháriky vám stačiť nebudú.

Ingrediencie

  • 4 hlávkacesnaku

  • olivový olej

  • soľ

  • 2 ksväčšie chilli papričky

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

Postup

  1. Strúčiky cesnaku olúpeme a premiešame s trochou olivového oleja. Osolíme ich a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút do mäkka. Upečený cesnak necháme vychladnúť.

  3. Chilli papričky očistíme a nakrájame na kolieska. Do čistých pohárov striedavo vrstvíme strúčiky cesnaku, chilli a vetvičky tymiánu. Zalejeme olejom a uzavrieme viečkom. Môžeme sterilizovať v zaváracom hrnci pri 80 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.