Nátierka z červenej šošovice
Nátierka z červenej šošovice chutí najlepšie na čerstvom pečive. Plná zeleniny a vlákniny je skvelou voľbou pre každé zdravé raňajky.
Na nátierku
70 gčervená šošovica
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
50 gmrkva
50 gpetržlen
70 gzeler
1/2 ČLrímska mletá rasca
1/2 ČLzázvor sušený mletý
1 ČLkurkuma mletá
soľ
citrónová šťava
plátkyfeferónky
Na dokončenie
tmavá bageta
mrkva vňať
Postup
Šošovicu uvaríme do mäkka, zlejeme a necháme v nej asi za 1 naberačku uvarenej vody. Na panvici na oleji dozlatista orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
Koreňovú zeleninu nastrúhame najemno a pridáme k cibuli a za občasného miešania opekáme asi 5 minút, pridáme rímsku rascu a zázvor.
K zmesi potom prilejeme približne 100 ml vody, vmiešame kurkumu, osolíme a dusíme 3 minúty. Nakoniec pridáme aj uvarenú šošovicu a ešte 3 minúty miešame na miernom ohni. Dochutíme 2 lyžicami citrónovej šťavy, podľa chuti pridáme feferónku a zmes necháme vychladnúť.
Nátierku podávame na kúskoch bagety, ozdobíme mrkvovou vňaťou a feferónkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre