Nátierka z červenej šošovice

Nátierka z červenej šošovice

Nátierka z červenej šošovice chutí najlepšie na čerstvom pečive. Plná zeleniny a vlákniny je skvelou voľbou pre každé zdravé raňajky.

Na nátierku

  • 70 gčervená šošovica

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 50 gmrkva

  • 50 gpetržlen

  • 70 gzeler

  • 1/2 ČLrímska mletá rasca

  • 1/2 ČLzázvor sušený mletý

  • 1 ČLkurkuma mletá

  • soľ

  • citrónová šťava

  • plátkyfeferónky

Na dokončenie

  • tmavá bageta

  • mrkva vňať

Postup

  1. Šošovicu uvaríme do mäkka, zlejeme a necháme v nej asi za 1 naberačku uvarenej vody. Na panvici na oleji dozlatista orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.

  2. Koreňovú zeleninu nastrúhame najemno a pridáme k cibuli a za občasného miešania opekáme asi 5 minút, pridáme rímsku rascu a zázvor.

  3. K zmesi potom prilejeme približne 100 ml vody, vmiešame kurkumu, osolíme a dusíme 3 minúty. Nakoniec pridáme aj uvarenú šošovicu a ešte 3 minúty miešame na miernom ohni. Dochutíme 2 lyžicami citrónovej šťavy, podľa chuti pridáme feferónku a zmes necháme vychladnúť.

  4. Nátierku podávame na kúskoch bagety, ozdobíme mrkvovou vňaťou a feferónkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.