Nátierka z makrely

Nátierka z makrely

Nátierka z makrely spĺňa všetky predpoklady, aby si ju obľúbila celá rodina. Je krémová, chuťovo výrazná a jej príprava netrvá dlho. Ak máte radi údenú chuť, určite si pochutnáte.

Ingrediencie

  • 250 gúdená makrela

  • 100 gkrémový syr

  • 2 PLbiely jogurt

  • 1 PLsmotanový chren

  • 1 ksčervená cibuľa na dozdobenie

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 1 kscitrón k podávaniu

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksveľká francúzska bageta

Na dokončenie

  • šalát (listy)

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Makrelu rozpučíme vidličkou. Pridáme k nej syr, jogurt a chren. Všetko dobre premiešame.

  2. Jarnú cibuľku a červenú cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a vmiešame k nátierke. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

  3. Pečivo nakrájame na plátky a opečieme na suchej panvici. Potrieme nátierkou a podľa chuti doplníme kolieskami cibule, šalátom a kúskom citróna. Pre zvýraznenie chute môžeme navrch nasypať nakrájanú pažítku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.