Nátierka z makrely
Nátierka z makrely spĺňa všetky predpoklady, aby si ju obľúbila celá rodina. Je krémová, chuťovo výrazná a jej príprava netrvá dlho. Ak máte radi údenú chuť, určite si pochutnáte.
Ingrediencie
250 gúdená makrela
100 gkrémový syr
2 PLbiely jogurt
1 PLsmotanový chren
1 ksčervená cibuľa na dozdobenie
1 ksjarná cibuľka
1 kscitrón k podávaniu
soľ
mleté čierne korenie
1 ksveľká francúzska bageta
Na dokončenie
šalát (listy)
čerstvá pažítka
Postup
Makrelu rozpučíme vidličkou. Pridáme k nej syr, jogurt a chren. Všetko dobre premiešame.
Jarnú cibuľku a červenú cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a vmiešame k nátierke. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
Pečivo nakrájame na plátky a opečieme na suchej panvici. Potrieme nátierkou a podľa chuti doplníme kolieskami cibule, šalátom a kúskom citróna. Pre zvýraznenie chute môžeme navrch nasypať nakrájanú pažítku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre