Nátierka z pečenej papriky s tvarohom

Nátierka z pečenej papriky s tvarohom

Chutná nátierka z pečenej papriky s tvarohom dokáže aj obyčajné pečivo povzniesť na lahodnú chuťovku. Výrazná chuť pečených paprík je doplnená o tvaroh a čerstvú jarnú cibuľku. Ak nehľadáte klasiku, vyskúšajte nátierku pripraviť takto.

Ingrediencie

  • 2 ksveľká červená paprika

  • olivový olej na povapkanie

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 2 ksjarná cibuľka na dozdobenie

  • 250 gtvaroh

Postup

  1. Papriku očistíme a prekrojíme na polovice. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom.

  2. Plech s paprikami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky.

  3. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na drobno. V mise zmiešame kocky papriky s pokrájanou cibuľkou, tvarohom, soľou a korením.

  4. Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vlastného výberu. Môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou a doplniť šalátovými listami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.