Nepečené mandľovo-kokosové včelie úliky
Tieto Vianoce musíte urobiť mandľovo-kokosové včelie úliky a ozdobiť nimi stôl. Sú tak pekné a chutné, že urobia dojem na každého, kto ich zbadá. A samozrejme nebude vedieť odolať a hneď si aj jeden úlik zoberie do rúk. Príprava je možno pre niekoho trochu pracná, ale každá minúta bude vynahradená sladkou a voňavou lahôdkou.
Na náplň
60 mlkondenzované mlieko (nesladené)
100 gmarcipán
100 gmaslo
4 PLrum
Na nepečenú hmotu
60 gokrúhle piškóty
60 gmandle
40 gpráškový cukor
60 gstrúhaný kokos
2 PLkondenzované mlieko (nesladené)
120 gmaslo
Na dokončenie
30 ksokrúhle piškóty
100 gčokoládová poleva
marcipánové hviezdičky na ozdobenie
Postup
Kondenzované mlieko prepracujeme s marcipánom a vyšľaháme s maslom a rumom na hladký krém.
Piškóty pomelieme spoločne s olúpanými mandľami na jemno. Spracujeme s cukrom, kokosom, kondenzovaným mliekom a maslom na pevnú hmotu, ktorú necháme asi hodinu odležať v chladničke.
Túto hmotu si rozdelíme na 30 kúskov. Z každého urobíme guľôčku a natlačíme ju do formičky vysypanej cukrom. Do stredu urobíme obráteným koncom varešky jamku, ktorú vyplníme krémom.
Úliky uzavrieme piškótou, vyberieme ich z formičiek a necháme asi hodinu schnúť. Polevu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a namočíme do nej pripravené úliky. Než poleva uschne, prilepíme na povrch marcipánovú hviezdičku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre