Nepečené mandľovo-kokosové včelie úliky

Nepečené mandľovo-kokosové včelie úliky

Tieto Vianoce musíte urobiť mandľovo-kokosové včelie úliky a ozdobiť nimi stôl. Sú tak pekné a chutné, že urobia dojem na každého, kto ich zbadá. A samozrejme nebude vedieť odolať a hneď si aj jeden úlik zoberie do rúk. Príprava je možno pre niekoho trochu pracná, ale každá minúta bude vynahradená sladkou a voňavou lahôdkou.

Na náplň

  • 60 mlkondenzované mlieko (nesladené)

  • 100 gmarcipán

  • 100 gmaslo

  • 4 PLrum

Na nepečenú hmotu

  • 60 gokrúhle piškóty

  • 60 gmandle

  • 40 gpráškový cukor

  • 60 gstrúhaný kokos

  • 2 PLkondenzované mlieko (nesladené)

  • 120 gmaslo

Na dokončenie

  • 30 ksokrúhle piškóty

  • 100 gčokoládová poleva

  • marcipánové hviezdičky na ozdobenie

Postup

  1. Kondenzované mlieko prepracujeme s marcipánom a vyšľaháme s maslom a rumom na hladký krém.

  2. Piškóty pomelieme spoločne s olúpanými mandľami na jemno. Spracujeme s cukrom, kokosom, kondenzovaným mliekom a maslom na pevnú hmotu, ktorú necháme asi hodinu odležať v chladničke.

  3. Túto hmotu si rozdelíme na 30 kúskov. Z každého urobíme guľôčku a natlačíme ju do formičky vysypanej cukrom. Do stredu urobíme obráteným koncom varešky jamku, ktorú vyplníme krémom.

  4. Úliky uzavrieme piškótou, vyberieme ich z formičiek a necháme asi hodinu schnúť. Polevu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a namočíme do nej pripravené úliky. Než poleva uschne, prilepíme na povrch marcipánovú hviezdičku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.