Nepečený čučoriedkový cheesecake
Nedá sa povedať iné, ako to, že nepečený čučoriedkový cheesecake je naozaj majstrovské dielo. Krásna a výrazná farba náplne, osviežujúca chuť a neodolateľná vôňa čučoriedok z neho robia perfektný dezert na každú oslavu. Po ochutnaní budú všetci pýtať recept, na to sa určite pripravte.
Na nepečený korpus
200 gčokoládové sušienky
100 gmaslo
tuk na vymazanie formy
práškový cukor na vysypanie formy
Na náplň
300 gčučoriedky
500 gnátierka z čerstvého syra
150 gpráškový cukor
1/2 kslimetková šťava z polovice limetky
1/2 kslimetková kôra z polovice limetky
200 ml33 % smotana na šľahanie
8 plátkovželatína
Na dokončenie
čučoriedky na ozdobenie
jedlé kvety na ozdobenie
Postup
Sušienky podrvíme na jemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 22 cm a uhladíme. Dno formy vopred vystelieme papierom na pečenie, po stranách vymažeme tukom a vysypeme cukrom.
Čučoriedky rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sitko. Syr zmiešame s cukrom, šťavou a nastrúhanou kôrou. Pridáme aj vyšľahanú smotanu. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať.
Čučoriedkovú šťavu zahrejeme asi na 60 °C a v horúcej šťave necháme rozpustiť napučané plátky želatíny, z ktorých vytlačíme vodu. Šťavu so želatínou nalejeme do náplne a dobre premiešame.
Hotovú náplň nalejeme do formy s cestom a uhladíme. Dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny stuhnúť. Potom formu vyberieme, odstránime okruh a povrch ozdobíme čučoriedkami s jedlými kvetmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre