Nepečený jahodový cheesecake do pohára
Nepečený jahodový cheesecake do pohára je super nápadom na dezert, ktorý môžete pripraviť, ak očakávate návštevu. Je to ľahký a svieži dezert, ktorý nemá náročnú prípravu. Asi najhoršou časťou bude čakanie na dôkladné stuhnutie. Len po ňom je totiž jeho chuť presne taká, ako sa požaduje.
Na nepečený korpus
150 gmaslové sušienky
60 gpráškový cukor
40 gnastrúhané vlašské orechy
Na náplň
250 gsmotanový krémový syr
60 gpráškový cukor
150 ml40 % smotana na šľahanie
300 gjahody
1 balenietortové želé
Postup
Sušienky podrvíme, spracujeme s maslom a orechmi. Nepečený korpus rozdelíme na dno pohárov.
Syr zmiešame s cukrom a vyšľahanou smotanou. Do pohárov rozdelíme polovicu krému. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Na krém rozložíme polovicu jahôd. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a jahody zalejeme malou vrstvou želé a necháme stuhnúť.
Po stuhnutí pridáme druhú polovicu krému a na krém rozdelíme aj zvyšné jahody. Opäť zalejeme želé a necháme stuhnúť. Poháre uložíme do chladničky a necháme asi hodinu odležať. Pred podávaním ozdobíme mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre