Nepečený pomarančový cheesecake

Nepečený pomarančový cheesecake

Sviežosť, ľahkosť a dokonalá chuť charakterizujú pomarančový cheesecake. Možno vás pri väčšine podobných dezertov odrádza náročná a dlhá príprava. Tento cheesecake patrí k jednoduchším, ale čas chladenia veru neurýchlite. Inak by ste mali skôr polotuhú zmes a nie krásny a pevný cheesecake, ktorý sa pri servírovaní rozpadá.

Na korpus

  • 200 gkaramelové sušienky

  • 85 gmaslo

Na náplň

  • 30 gprášková želatína

  • 250 ml30 % smotana na šľahanie

  • 500 gplnotučný tvaroh

  • 180 gpráškový cukor

  • 1 PLpomarančová šťava

  • 200 gpomaranč (dužina na ozdobenie)

Na dokončenie

  • 200 ml40 % smotana na šľahanie

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm, vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.

  2. Želatínu necháme napučať v 7 lyžiciach studenej vody, smotanu vyšľaháme a tvaroh zmiešame so 130 g cukru a lyžicou pomarančovej šťavy. Nakrájanú pomarančovú dužinu zahrejeme so zvyšnými 50 g cukru, rozmixujeme, precedíme cez sitko a vmiešame asi 2 lyžice ochuteného tvarohu.

  3. Potom želatínu zahrejeme do rozpustenia. Do troch štvrtín rozpustenej želatíny vmiešame 2 lyžice tvarohovej náplne a metličkou alebo vareškou zamiešame. Vmiešame späť do tvarohového krému. Vmiešame vyšľahanú smotanu, nalejeme na pripravený korpus a uhladíme.

  4. Zvyšnú želatínu zapracujeme do pomarančovej náplne. Na tvarohovú vrstvu nepravidelne navrstvíme pomarančovú náplň a obrátenou stranou lyžice vytvoríme mramorovanie. Necháme v chladničke tuhnúť aspoň 4 hodiny. Pred podávaním ozdobíme pusinkami vyšľahanej smotany a pomarančom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.