Nepečený pomarančový cheesecake
Sviežosť, ľahkosť a dokonalá chuť charakterizujú pomarančový cheesecake. Možno vás pri väčšine podobných dezertov odrádza náročná a dlhá príprava. Tento cheesecake patrí k jednoduchším, ale čas chladenia veru neurýchlite. Inak by ste mali skôr polotuhú zmes a nie krásny a pevný cheesecake, ktorý sa pri servírovaní rozpadá.
Na korpus
200 gkaramelové sušienky
85 gmaslo
Na náplň
30 gprášková želatína
250 ml30 % smotana na šľahanie
500 gplnotučný tvaroh
180 gpráškový cukor
1 PLpomarančová šťava
200 gpomaranč (dužina na ozdobenie)
Na dokončenie
200 ml40 % smotana na šľahanie
Postup
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm, vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
Želatínu necháme napučať v 7 lyžiciach studenej vody, smotanu vyšľaháme a tvaroh zmiešame so 130 g cukru a lyžicou pomarančovej šťavy. Nakrájanú pomarančovú dužinu zahrejeme so zvyšnými 50 g cukru, rozmixujeme, precedíme cez sitko a vmiešame asi 2 lyžice ochuteného tvarohu.
Potom želatínu zahrejeme do rozpustenia. Do troch štvrtín rozpustenej želatíny vmiešame 2 lyžice tvarohovej náplne a metličkou alebo vareškou zamiešame. Vmiešame späť do tvarohového krému. Vmiešame vyšľahanú smotanu, nalejeme na pripravený korpus a uhladíme.
Zvyšnú želatínu zapracujeme do pomarančovej náplne. Na tvarohovú vrstvu nepravidelne navrstvíme pomarančovú náplň a obrátenou stranou lyžice vytvoríme mramorovanie. Necháme v chladničke tuhnúť aspoň 4 hodiny. Pred podávaním ozdobíme pusinkami vyšľahanej smotany a pomarančom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre