Novoročná mandľovo-kokosová torta
Lámete si hlavu nad výberom sviatočného dezertu? Novoročná mandľová torta s kokosom je podľa nás tou najlepšou voľbou. Je pripravená bez pšeničnej múky a napriek tomu má jemné a nadýchané korpusy, ktoré sa po naplnení ľahkým krémom menia na obláčiky. Je to skutočná dobrota, ktorá sa hodí na najmä na sviatočné a zimné dni.
Na cesto
- 200 gmaslo 
- 150 gkrupicový cukor 
- 3 ksvajcia 
- 1 štipkasoľ 
- 100 gstrúhaný kokos 
- 100 gmandľová múka 
- 100 gkukuričná múka 
- 2 PLkypriaci prášok do pečiva 
- 100 gbiely jogurt 
Na náplň
- 200 gnátierkové maslo 
- 250 gsmotanový tučný tvaroh 
- 150 gpráškový cukor 
- 1 balenievanilkový cukor 
- 200 mlsmotana na šľahanie 
- 120 gmalinový džem 
Na dokončenie
- 50 gkokosové lupienky 
- 2 PL(zrniečka) granátové jablko 
- 2 vetvičkyčerstvý rozmarín 
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme. 
- Potom vmiešame kokos, mandľovú múku a kukuričnú múku spoločne s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame jogurt. 
- Hotové cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť. 
- Vodorovne prekrojíme oba korpusy na dva diely. Nátierkové maslo zmiešame s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Potom vmiešame do náplne. 
- Korpus vždy potrieme džemom a časťou náplne. Takto zlepíme všetky korpusy na seba a celú tortu potrieme po stranách i po povrchu zvyšnou náplňou. 
- Nakoniec posypeme kokosom a granátovým jabĺčkom. Pred podávaním ozdobíme vetvičkami rozmarínu. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre