Novoročná mandľovo-kokosová torta
Lámete si hlavu nad výberom sviatočného dezertu? Novoročná mandľová torta s kokosom je podľa nás tou najlepšou voľbou. Je pripravená bez pšeničnej múky a napriek tomu má jemné a nadýchané korpusy, ktoré sa po naplnení ľahkým krémom menia na obláčiky. Je to skutočná dobrota, ktorá sa hodí na najmä na sviatočné a zimné dni.
Na cesto
200 gmaslo
150 gkrupicový cukor
3 ksvajcia
1 štipkasoľ
100 gstrúhaný kokos
100 gmandľová múka
100 gkukuričná múka
2 PLkypriaci prášok do pečiva
100 gbiely jogurt
Na náplň
200 gnátierkové maslo
250 gsmotanový tučný tvaroh
150 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
120 gmalinový džem
Na dokončenie
50 gkokosové lupienky
2 PL(zrniečka) granátové jablko
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme.
Potom vmiešame kokos, mandľovú múku a kukuričnú múku spoločne s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame jogurt.
Hotové cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť.
Vodorovne prekrojíme oba korpusy na dva diely. Nátierkové maslo zmiešame s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Potom vmiešame do náplne.
Korpus vždy potrieme džemom a časťou náplne. Takto zlepíme všetky korpusy na seba a celú tortu potrieme po stranách i po povrchu zvyšnou náplňou.
Nakoniec posypeme kokosom a granátovým jabĺčkom. Pred podávaním ozdobíme vetvičkami rozmarínu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre