Obložené zemiakové rösti placky

Obložené zemiakové rösti placky

Sú to placky, sú zo zemiakov, ale nie sú tými istými plackami, aké poznajú už celé generácie. Obložené zemiakové rösti placky obsahujú menej surovín a nie je v nich cesnak, a ani majorán. Napriek tomu chutia skvele, sú chrumkavé a s naším receptom si ich môžete pripraviť na tri rôzne spôsoby, hoci základ zostáva vždy ten istý.

Na zemiakové rösti placky

  • 700 golúpané zemiaky

  • soľ

  • 2 ksvajcia

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej na smaženie

Na dokončenie

  • 1 ksuvarená červená repa

  • 80 gsyr feta

  • 80 gcherry paradajky

  • 1 hrsťrukola

  • 1 kscitrón

  • 1 ksjablko

  • 3 PLgranátové jablko (semienka) na ozdobenie

  • žerucha na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky nastrúhame do misy a osolíme. Necháme 5 minút odstáť, aby pustili vodu, ktorú potom zlejeme, pridáme vajcia a okoreníme, prípadne dosolíme.

  2. Na panvici nahrejeme olej, zo zemiakovej zmesi tvarujeme malé placky, ktoré smažíme z oboch strán. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.

  3. Na tretinu placiek poukladáme plátky uvarenej repy a posypeme ich rozdrobenou fetou. Na druhú tretinu dáme pokrájané cherry paradajky a rukolu, pokvapkáme citrónovou šťavou. Na zvyšné placky poukladáme plátky jablka, semienka granátového jablka a ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.