Obložené zemiakové rösti placky
Sú to placky, sú zo zemiakov, ale nie sú tými istými plackami, aké poznajú už celé generácie. Obložené zemiakové rösti placky obsahujú menej surovín a nie je v nich cesnak, a ani majorán. Napriek tomu chutia skvele, sú chrumkavé a s naším receptom si ich môžete pripraviť na tri rôzne spôsoby, hoci základ zostáva vždy ten istý.
Na zemiakové rösti placky
700 golúpané zemiaky
soľ
2 ksvajcia
mleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
Na dokončenie
1 ksuvarená červená repa
80 gsyr feta
80 gcherry paradajky
1 hrsťrukola
1 kscitrón
1 ksjablko
3 PLgranátové jablko (semienka) na ozdobenie
žerucha na ozdobenie
Postup
Zemiaky nastrúhame do misy a osolíme. Necháme 5 minút odstáť, aby pustili vodu, ktorú potom zlejeme, pridáme vajcia a okoreníme, prípadne dosolíme.
Na panvici nahrejeme olej, zo zemiakovej zmesi tvarujeme malé placky, ktoré smažíme z oboch strán. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.
Na tretinu placiek poukladáme plátky uvarenej repy a posypeme ich rozdrobenou fetou. Na druhú tretinu dáme pokrájané cherry paradajky a rukolu, pokvapkáme citrónovou šťavou. Na zvyšné placky poukladáme plátky jablka, semienka granátového jablka a ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre