Omáčka z čerstvých paradajok na zamrazenie

Omáčka z čerstvých paradajok na zamrazenie

Omáčka z čerstvých paradajok sa dá použiť na viaceré cestoviny ako napríklad špagety či penne, ale aj na lasagne, ktorým dodá potrebnú šťavnatosť. Pri jej príprave spotrebujete napríklad bohatú úrodu, ak ste mali to šťastie, alebo si paradajky kúpite a pripravíte ju do zásoby. K jej výhodám patrí aj fakt, že sa dá zamraziť a potom ju už len stačí s predstihom vybrať a vhodne použiť. Je sýta a krásne vonia po bazalke.

Ingrediencie

  • 100 gnajemno nakrájaná pancetta

  • 500 gkvalitné hovädzie mleté mäso

  • 1 ksnajemno nakrájaná cibuľa

  • 4 strúčikypretlačeného cesnaku

  • 1000 golúpané paradajky zbavené semienok a nakrájané nadrobno

  • 125 mlsuché červené víno

  • 1 a 1/2 ČLbalzamikový ocot

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1/2 ČLmleté čierne korenie

  • 1 hrsťnakrájaná čerstvá bazalka

Postup

  1. V hrnci orestujeme pancettu, pridáme mäso a za stáleho miešania restujeme do zlatista. Odstránime tuk, vmiešame cibuľu s cesnakom a varíme 5 minút.

  2. Primiešame paradajky, víno, ocot, soľ a korenie. Privedieme k varu a za občasného miešania varíme odkryté 20 až 25 minút do zhustnutia. Nakoniec vmiešame bazalku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Omáčky
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.