Omáčka z čerstvých paradajok na zamrazenie
Omáčka z čerstvých paradajok sa dá použiť na viaceré cestoviny ako napríklad špagety či penne, ale aj na lasagne, ktorým dodá potrebnú šťavnatosť. Pri jej príprave spotrebujete napríklad bohatú úrodu, ak ste mali to šťastie, alebo si paradajky kúpite a pripravíte ju do zásoby. K jej výhodám patrí aj fakt, že sa dá zamraziť a potom ju už len stačí s predstihom vybrať a vhodne použiť. Je sýta a krásne vonia po bazalke.
Ingrediencie
100 gnajemno nakrájaná pancetta
500 gkvalitné hovädzie mleté mäso
1 ksnajemno nakrájaná cibuľa
4 strúčikypretlačeného cesnaku
1000 golúpané paradajky zbavené semienok a nakrájané nadrobno
125 mlsuché červené víno
1 a 1/2 ČLbalzamikový ocot
1/2 ČLsoľ
1/2 ČLmleté čierne korenie
1 hrsťnakrájaná čerstvá bazalka
Postup
V hrnci orestujeme pancettu, pridáme mäso a za stáleho miešania restujeme do zlatista. Odstránime tuk, vmiešame cibuľu s cesnakom a varíme 5 minút.
Primiešame paradajky, víno, ocot, soľ a korenie. Privedieme k varu a za občasného miešania varíme odkryté 20 až 25 minút do zhustnutia. Nakoniec vmiešame bazalku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre