Omeleta so zeleninou a hubami

Omeleta so zeleninou a hubami

Vajíčka sú ideálne na raňajky, pretože dodajú telu množstvo energie. Tiež sú skvelé pre mozog, a preto by ste ich mali zaradiť najmä medzi svoje raňajkové menu. Omeleta so zeleninou a hubami je skvelým tipom, vďaka ktorému vyrobíte sýte raňajky pre celú rodinu. Ak chcete, ešte ich posypte nastrúhaným syrom.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kspór

  • 100 gčerstvé lesné huby alebo šampiňóny

  • 12 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olej na pečenie

  • čerstvý tymián na ozdobenie

Postup

  1. Papriku, pór a šampiňóny očistíme. Papriku nakrájame na tenké rezance, pór na kolieska a huby na plátky.

  2. Do misy rozklepeme vajcia, osolíme ich, okoreníme a rozšľaháme metličkou.

  3. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu so šampiňónmi orestujeme. Štvrtinu zmesi ponecháme na panvici (zvyšnú časť si ponecháme na prípravu ďalších omeliet) a zalejeme ju štvrtinou vajec. Keď stuhnú, opečieme omeletu aj z druhej strany.

  4. Rovnakým spôsobom pripravíme i zvyšné omelety. Rozdelíme ich na taniere, preložíme a ozdobíme tymiánom. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.