Orechová nátierka
Kreatívnych nápadov na nátierky nikdy nie je dosť. Orechová nátierka z tvarohu a hrozna je nenáročná na prípravu, ale prekvapí vás príjemnou chuťou. Skvele sa hodí aj ako pohostenie pre návštevu. Dobre chutí a zaujímavo vyzerá, čo viac si želať, aby ste vyhoveli želaniam vašich stravníkov?
Ingrediencie
250 gmäkký tvaroh
1 PLfrancúzska horčica
1/2 kscitrónová kôra
1 hrsťorechy (mix) lúpané pistácie, mandle, arašidy
60 gsušené paradajky v oleji
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
120 ghrozno
čerstvý chlieb k podávaniu
Postup
V miske zmiešame tvaroh s horčicou a citrónovou kôrou. Polovicu orechov najemno nasekáme mixérom a druhú polovicu nakrájame nožom. Precedené, sušené paradajky nakrájame na malé kúsky. Všetko zmiešame dohromady a ochutíme soľou a korením.
Do nátierky nakoniec vmiešame aj nakrájané bobule hrozna a dáme ju do chladničky. Vychladnutú natierame na pečivo a podľa chuti ešte ozdobíme bobuľami hrozna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre