Orechová polievka
Orechová polievka je ideálna súčasť jesenného menu. Zaujímavé spojenie tradičných surovín je nielen chutné, ale má aj rýchlu prípravu a tak si túto polievku môžete vychutnávať už do pol hodiny. Pripravte si aj stratené vajce a chrumkavú slaninu, skvele polievku dochutia.
Ingrediencie
30 gmaslo
1 kscibuľa
300 gvlašské orechy (dôkladne prebratých a bez škrupiniek)
čerstvý tymián
300 mlzeleninový vývar
mleté čierne korenie
soľ
ocot
4 ksvajce k servírovaniu
4 plátkyslanina k servírovaniu
Postup
V hrnci na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu s orechmi, orestujeme a pridáme lístky tymiánu, zalejeme vývarom a 1 litrom vody. Varíme do mäkka.
Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, okoreníme a osolíme.
V hrnci privedieme k varu 1 liter osolenej vody, pridáme asi 80 ml octu. Do vriacej vody postupne rozklepneme studené vajcia a necháme ich zatiahnuť. Varíme 3 minúty a vyberieme ich do studenej vody v mise.
Plátky slaniny opečieme na panvici do chrumkava. Polievku podávame s vajcom a slaninou, ozdobíme napríklad tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre