Orechová polievka

Orechová polievka

Orechová polievka je ideálna súčasť jesenného menu. Zaujímavé spojenie tradičných surovín je nielen chutné, ale má aj rýchlu prípravu a tak si túto polievku môžete vychutnávať už do pol hodiny. Pripravte si aj stratené vajce a chrumkavú slaninu, skvele polievku dochutia.

Ingrediencie

  • 30 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 300 gvlašské orechy (dôkladne prebratých a bez škrupiniek)

  • čerstvý tymián

  • 300 mlzeleninový vývar

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • ocot

  • 4 ksvajce k servírovaniu

  • 4 plátkyslanina k servírovaniu

Postup

  1. V hrnci na masle speníme na jemno nakrájanú cibuľu s orechmi, orestujeme a pridáme lístky tymiánu, zalejeme vývarom a 1 litrom vody. Varíme do mäkka.

  2. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, okoreníme a osolíme.

  3. V hrnci privedieme k varu 1 liter osolenej vody, pridáme asi 80 ml octu. Do vriacej vody postupne rozklepneme studené vajcia a necháme ich zatiahnuť. Varíme 3 minúty a vyberieme ich do studenej vody v mise.

  4. Plátky slaniny opečieme na panvici do chrumkava. Polievku podávame s vajcom a slaninou, ozdobíme napríklad tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.