Orechové bábovky
Bábovka je ikonický koláč, ktorým nepohrdne naozaj nikto. Aby sa doma každému ušla spravodlivá porcia, pripravte orechové bábovky v mini formičkách a predídete tak viacerým nedorozumeniam. Na ich prípravu stačí pár chutných surovín, pretože skvelé, nadýchané bábovky nepotrebujú žiadne experimentovanie.
Ingrediencie
100 gmaslo
150 gpráškový cukor
3 ksvajcia
100 gvlašské orechy
150 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
280 gpolohrubá múka
20 gkukuričný škrob
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
tuk na vymazanie a polohrubá múka na vysypanie formy
práškový cukor na posypanie
Postup
Zmäknuté maslo premiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Potom vmiešame na jemno pomleté orechy a aj smotanu.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a primiešame do pripravenej zmesi, nakoniec pridáme preosiatu múku so škrobom a kypriacim práškom.
Hotové cesto naplníme do tukom vymazaných a múkou vysypaných formičiek na bábovky. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre