Orechové bábovky

Orechové bábovky

Bábovka je ikonický koláč, ktorým nepohrdne naozaj nikto. Aby sa doma každému ušla spravodlivá porcia, pripravte orechové bábovky v mini formičkách a predídete tak viacerým nedorozumeniam. Na ich prípravu stačí pár chutných surovín, pretože skvelé, nadýchané bábovky nepotrebujú žiadne experimentovanie.

Ingrediencie

  • 100 gmaslo

  • 150 gpráškový cukor

  • 3 ksvajcia

  • 100 gvlašské orechy

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • 280 gpolohrubá múka

  • 20 gkukuričný škrob

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymazanie a polohrubá múka na vysypanie formy

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Zmäknuté maslo premiešame s cukrom a žĺtkami do peny. Potom vmiešame na jemno pomleté orechy a aj smotanu.

  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a primiešame do pripravenej zmesi, nakoniec pridáme preosiatu múku so škrobom a kypriacim práškom.

  3. Hotové cesto naplníme do tukom vymazaných a múkou vysypaných formičiek na bábovky. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Koláče
Dezerty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.