Orechové rolky z filo cesta

Orechové rolky z filo cesta

Orechové rolky z filo cesta vás presvedčia tenkým a chrumkavým cesto, ktoré po upečení treba potrieť cukrovým rozvarom, aby zmäklo a zároveň sa aj trochu osladilo. A hoci je cesto skutočne tenké, nemusíte sa obávať, je bohato naplnené orechovou zmesou so škoricou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku.

Na cesto

  • 40 ksfilo cesto (plátky 20 x 20 cm)

  • 100 gmaslo

Na náplň

  • 200 gorechy (zmes lieskové, vlašské, pekanové orechy a mandle)

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 ksvajce

  • 1 ČLškorica

  • 50 gmaslo

Na cukrový rozvar

  • 100 mlvoda

  • 100 gkrupicový cukor

Postup

  1. Plátky filo cesta potrieme maslom a zložíme po piatich kusoch na seba. Vznikne nám 8 zlepených plátkov filo cesta. Orechy pomelieme, zmiešame s cukrom, vajcom, škoricou a rozpusteným maslom.

  2. Náplň rozdelíme na 8 dielikov a rozotrieme na zlepené plátky cesta. Potom ich zrolujeme do rolády a prekrojíme na polovicu. Rolády rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

  3. Na cukrový rozvar privedieme k varu vodu a vsypeme do nej cukor. Na miernom ohni povaríme 5 minút. Po upečení rolády potrieme najmenej 5-krát cukrovým rozvarom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.