Orechové rolky z filo cesta
Orechové rolky z filo cesta vás presvedčia tenkým a chrumkavým cesto, ktoré po upečení treba potrieť cukrovým rozvarom, aby zmäklo a zároveň sa aj trochu osladilo. A hoci je cesto skutočne tenké, nemusíte sa obávať, je bohato naplnené orechovou zmesou so škoricou, ktorá sa bude rozplývať na jazyku.
Na cesto
40 ksfilo cesto (plátky 20 x 20 cm)
100 gmaslo
Na náplň
200 gorechy (zmes lieskové, vlašské, pekanové orechy a mandle)
50 gkrupicový cukor
1 ksvajce
1 ČLškorica
50 gmaslo
Na cukrový rozvar
100 mlvoda
100 gkrupicový cukor
Postup
Plátky filo cesta potrieme maslom a zložíme po piatich kusoch na seba. Vznikne nám 8 zlepených plátkov filo cesta. Orechy pomelieme, zmiešame s cukrom, vajcom, škoricou a rozpusteným maslom.
Náplň rozdelíme na 8 dielikov a rozotrieme na zlepené plátky cesta. Potom ich zrolujeme do rolády a prekrojíme na polovicu. Rolády rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Na cukrový rozvar privedieme k varu vodu a vsypeme do nej cukor. Na miernom ohni povaríme 5 minút. Po upečení rolády potrieme najmenej 5-krát cukrovým rozvarom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre