Ovocný jogurtový mini cheesecake
Ovocný jogurtový mini cheesecake je dezert, ktorý ocenia maškrtníci všetkých vekových kategórií. Malé tortičky sa perfekne hodia k popoludňajšiemu relaxu pri káve alebo ako pohostenie pre návštevu. Do smotanového krému sme použili broskyne, ale pokojne ich môžete nahradiť napríklad aj jahodami alebo mandarínkami. Zamilujete si ich.
Ingrediencie
300 gkakaové sušienky
150 gmaslo
100 mlsmotana na varenie
1 balenieprášková želatína (na 500 ml tekutiny)
800 gsmotanový biely jogurt
150 gpráškový cukor
1 ksvanilkový struk
400 gbroskyne z kompótu
1 baleniežlté cukrárenské želé
červené ríbezle alebo iné bobuľové ovocie na ozdobenie
Postup
Sušienky rozmixujeme alebo podrvíme valčekom na jemno. Prepracujeme ich s rozpusteným maslom. Formu s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie a na dno nanesieme sušienkový základ.
Smotanu nalejeme do hrnca, vsypeme do nej želatínu a necháme ju napučať. Potom ju zohrejeme (nesmie sa variť) a necháme želatínu rozpustiť. Jogurt premiešame s cukrom, dreňou z vanilkového struku a nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.
Polovicu jogurtovej hmoty nalejeme dna korpus a uložíme na ňu pokrájané broskyne. Na ne rozotrieme zvyšnú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.
Cukrárske želé pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme ním stuhnutý cheesecake. Potom ho necháme znovu tuhnúť v chladničke. Nakoniec vykrojíme pomocou vykrajovačky na minicheesecaky a ozdobíme ríbezľami alebo iným ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre