Ovocný jogurtový mini cheesecake

Ovocný jogurtový mini cheesecake

Ovocný jogurtový mini cheesecake je dezert, ktorý ocenia maškrtníci všetkých vekových kategórií. Malé tortičky sa perfekne hodia k popoludňajšiemu relaxu pri káve alebo ako pohostenie pre návštevu. Do smotanového krému sme použili broskyne, ale pokojne ich môžete nahradiť napríklad aj jahodami alebo mandarínkami. Zamilujete si ich.

Ingrediencie

  • 300 gkakaové sušienky

  • 150 gmaslo

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 1 balenieprášková želatína (na 500 ml tekutiny)

  • 800 gsmotanový biely jogurt

  • 150 gpráškový cukor

  • 1 ksvanilkový struk

  • 400 gbroskyne z kompótu

  • 1 baleniežlté cukrárenské želé

  • červené ríbezle alebo iné bobuľové ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme alebo podrvíme valčekom na jemno. Prepracujeme ich s rozpusteným maslom. Formu s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie a na dno nanesieme sušienkový základ.

  2. Smotanu nalejeme do hrnca, vsypeme do nej želatínu a necháme ju napučať. Potom ju zohrejeme (nesmie sa variť) a necháme želatínu rozpustiť. Jogurt premiešame s cukrom, dreňou z vanilkového struku a nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.

  3. Polovicu jogurtovej hmoty nalejeme dna korpus a uložíme na ňu pokrájané broskyne. Na ne rozotrieme zvyšnú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.

  4. Cukrárske želé pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme ním stuhnutý cheesecake. Potom ho necháme znovu tuhnúť v chladničke. Nakoniec vykrojíme pomocou vykrajovačky na minicheesecaky a ozdobíme ríbezľami alebo iným ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.