Palacinky s jahodovým krémom
Palacinky s jahodovým krémom vám budú určite najlepšie chutiť, keď použijete čerstvé a na slnku dozreté jahody. Je to jednoduchý recept na základné palacinkové cesto, ktoré je naplnené jahodovým krémom so smotanovým nádychom mascarpone a šľahačky. Skvelé je, že tieto palacinky sa dajú podávať aj vychladené a ich osviežujúci pocit je potom ešte výraznejší, čo sa v letných dňoch bude hodiť.
Na jahodový krém
150 gjahody
1 PLkrupicový cukor
200 gmascarpone
150 ml40 % smotana na šľahanie
1 PLpráškový cukor
Na cesto
200 mlmlieko
1 ksvajce
100 ghladká múka
rastlinný olej
1 balenievanilkový cukor
citrónová kôra
1 štipkasoľ
Na dokončenie
jahody
Postup
Jahody zvaríme s cukrom do konzistencie hustého džemu, prepasírujeme a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a práškovým cukrom dotuha, potom zašľaháme aj jahodovú redukciu.
Mlieko, vajce a múku vyšľaháme dohladka, pridáme pár kvapiek oleja, vanilkový cukor, kôru, štipku soli a necháme krátko odležať.
Na panvici nahrejeme trochu oleja a opekáme z oboch strán malé palacinky. Necháme ich vychladnúť a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka pripraveným krémom, ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre