Palacinky s jahodovým krémom

Palacinky s jahodovým krémom

Palacinky s jahodovým krémom vám budú určite najlepšie chutiť, keď použijete čerstvé a na slnku dozreté jahody. Je to jednoduchý recept na základné palacinkové cesto, ktoré je naplnené jahodovým krémom so smotanovým nádychom mascarpone a šľahačky. Skvelé je, že tieto palacinky sa dajú podávať aj vychladené a ich osviežujúci pocit je potom ešte výraznejší, čo sa v letných dňoch bude hodiť.

Na jahodový krém

  • 150 gjahody

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 200 gmascarpone

  • 150 ml40 % smotana na šľahanie

  • 1 PLpráškový cukor

Na cesto

  • 200 mlmlieko

  • 1 ksvajce

  • 100 ghladká múka

  • rastlinný olej

  • 1 balenievanilkový cukor

  • citrónová kôra

  • 1 štipkasoľ

Na dokončenie

  • jahody

Postup

  1. Jahody zvaríme s cukrom do konzistencie hustého džemu, prepasírujeme a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a práškovým cukrom dotuha, potom zašľaháme aj jahodovú redukciu.

  2. Mlieko, vajce a múku vyšľaháme dohladka, pridáme pár kvapiek oleja, vanilkový cukor, kôru, štipku soli a necháme krátko odležať.

  3. Na panvici nahrejeme trochu oleja a opekáme z oboch strán malé palacinky. Necháme ich vychladnúť a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka pripraveným krémom, ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.