Panna cotta s bielou čokoládou
Jednoduchý dezert bude chutiť na každej dobrej oslave. Krémová panna cotta s bielou čokoládou dokonale drží tvar. Nezabudnite ju ozdobiť, ovocie aj mäta jej dodajú žiarivé farby.
Ingrediencie
10 gželatína v plátkoch
150 mlsmotana na varenie
60 gkrupicový cukor
1 balíčekvanilkový cukor
200 ml33 % smotana na šľahanie
150 mlsmotanový jogurt gréckeho typu
100 gmliečna čokoláda
100 gbiela čokoláda
100 ghorká čokoláda
ovocie na ozdobenie
čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať. Zatiaľ si uvaríme smotanu osladenú krupicovým aj vanilkovým cukrom. Do ešte horúcej smotany pridáme plátky želatíny, z ktorej sme vopred vymačkali vodu a miešame až do rozpustenia. Primiešame smotanu na šľahanie zmiešanú s jogurtom a dôkladne všetko rozmiešame. Potom rozdelíme na 3 diely.
Do jedného dielu vmiešame mliečnu čokoládu a poháriky odložíme do chladničky. Do druhého dielu vmiešame bielu čokoládu a nalejeme do pohárikov na už stuhnuté prvú vrstvu.
Do tretieho dielu vmiešame horkú čokoládu a tiež prilejeme do pohárikov. Aby stuhli, uložíme ich do chladničky. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím a mätou.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre