Panna cotta s bielou čokoládou

Panna cotta s bielou čokoládou

Jednoduchý dezert bude chutiť na každej dobrej oslave. Krémová panna cotta s bielou čokoládou dokonale drží tvar. Nezabudnite ju ozdobiť, ovocie aj mäta jej dodajú žiarivé farby.

Ingrediencie

  • 10 gželatína v plátkoch

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 balíčekvanilkový cukor

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 mlsmotanový jogurt gréckeho typu

  • 100 gmliečna čokoláda

  • 100 gbiela čokoláda

  • 100 ghorká čokoláda

  • ovocie na ozdobenie

  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

  1. Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať. Zatiaľ si uvaríme smotanu osladenú krupicovým aj vanilkovým cukrom. Do ešte horúcej smotany pridáme plátky želatíny, z ktorej sme vopred vymačkali vodu a miešame až do rozpustenia. Primiešame smotanu na šľahanie zmiešanú s jogurtom a dôkladne všetko rozmiešame. Potom rozdelíme na 3 diely.

  2. Do jedného dielu vmiešame mliečnu čokoládu a poháriky odložíme do chladničky. Do druhého dielu vmiešame bielu čokoládu a nalejeme do pohárikov na už stuhnuté prvú vrstvu.

  3. Do tretieho dielu vmiešame horkú čokoládu a tiež prilejeme do pohárikov. Aby stuhli, uložíme ich do chladničky. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím a mätou.

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.