Panna cotta so sezamovým karamelom
Možno ste už neraz pripravili smotanovo-ovocnú verziu tohto dezertu, ale teraz cítite, že je čas posunúť svoje schopnosti aj iným smerom. Vyskúšajte recept, ktorý je o niečo rafinovanejší. Panna cotta so sezamovým karamelom vyzerá ako dezert s reštaurácie a pritom si ho môžete celkom jednoducho pripraviť aj doma. Pustíte sa do práce?
Na panna cottu
200 mlmlieko
2 PLbiele sezamové semienka
2 ČLjavorový sirup
4 plátkyželatína
400 ml33 % smotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
Na sezamový karamel
100 gkrupicový cukor
1 ČLjavorový sirup
2 ČLbiele sezamové semienka
2 ČLčierne sezamové semienka
Postup
Mlieko so sezamom a sirupom privedieme k varu, krátko povaríme a rozmixujeme na pastu.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu privedieme k varu s obomi cukrami, pridáme napučanú želatínu vytlačenú od vody a necháme rozpustiť. Nakoniec vmiešame mliečnu sezamovú pastu.
Zmes naplníme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa alebo najmenej na 6 hodín.
Cukor na panvici rozpustíme a vytvoríme svetlý karamel. Pridáme sirup a sezam, premiešame a ihneď rozotrieme na silikónovú podložku v tenkej vrstve. Necháme ju stuhnúť. Formičky s panna cottou na chvíľu namočíme do horúcej vody a vyklopíme na tanieriky. Ozdobíme karamelom a polejeme sirupom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre