Panna cotta so sezamovým karamelom

Panna cotta so sezamovým karamelom

Možno ste už neraz pripravili smotanovo-ovocnú verziu tohto dezertu, ale teraz cítite, že je čas posunúť svoje schopnosti aj iným smerom. Vyskúšajte recept, ktorý je o niečo rafinovanejší. Panna cotta so sezamovým karamelom vyzerá ako dezert s reštaurácie a pritom si ho môžete celkom jednoducho pripraviť aj doma. Pustíte sa do práce?

Na panna cottu

  • 200 mlmlieko

  • 2 PLbiele sezamové semienka

  • 2 ČLjavorový sirup

  • 4 plátkyželatína

  • 400 ml33 % smotana na šľahanie

  • 50 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

Na sezamový karamel

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 ČLjavorový sirup

  • 2 ČLbiele sezamové semienka

  • 2 ČLčierne sezamové semienka

Postup

  1. Mlieko so sezamom a sirupom privedieme k varu, krátko povaríme a rozmixujeme na pastu.

  2. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu privedieme k varu s obomi cukrami, pridáme napučanú želatínu vytlačenú od vody a necháme rozpustiť. Nakoniec vmiešame mliečnu sezamovú pastu.

  3. Zmes naplníme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa alebo najmenej na 6 hodín.

  4. Cukor na panvici rozpustíme a vytvoríme svetlý karamel. Pridáme sirup a sezam, premiešame a ihneď rozotrieme na silikónovú podložku v tenkej vrstve. Necháme ju stuhnúť. Formičky s panna cottou na chvíľu namočíme do horúcej vody a vyklopíme na tanieriky. Ozdobíme karamelom a polejeme sirupom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.