Paprikový hummus s pečeným karfiolom
Paprikový hummus s pečeným karfiolom je ideálnym pohostením pre návštevy, ktorým neprekáža konzumovanie jedla priamo rukami a bez použitia príboru. Alebo na domáce chrumkanie a namáčanie kukuričných nachos do skvelej nátierky. Hummus sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a toto je jeden z tých chuťovo intenzívnejších a jemne pikantnejších.
Ingrediencie
4 ksčervená kápia
1/2 kskarfiol
80 mlolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
220 gvarený alebo sterilizovaný cícer
2 PLsézamová tahini pasta
2 PLcitrónová šťava
1/2 ČLrímska rasca
1/2 ČLmletý koriander
1 ČLsoľ
1 strúčikcesnaku
čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
ochutený chilli olivový olej
1 kschilli papričky
tekvicové semienka na posypanie
nachos k podávaniu
Postup
Kápiu a karfiol potrieme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Papriky necháme vychladnúť, potom ich olúpeme a zbavíme semienok. Karfiol rozoberieme na ružičky.
Cícer dáme do mixovacej nádoby, pridáme tahini, 100 ml vody, olivový olej, citrónovú šťavu, rímsku rascu, koriander, soľ a cesnak. Dobre rozmixujeme.
K nátierke pridáme pečené papriky a spolu rozmixujeme do hladka. Karfiol zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, chilli olejom a nasekanou papričkou, osolíme a okoreníme.
Hummus preložíme do misky, pridáme karfiol, pokvapkáme olejom, posypeme semienkami a podávame spolu s kukuričnými nachos. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre