Paprikový hummus s pečeným karfiolom

Paprikový hummus s pečeným karfiolom

Paprikový hummus s pečeným karfiolom je ideálnym pohostením pre návštevy, ktorým neprekáža konzumovanie jedla priamo rukami a bez použitia príboru. Alebo na domáce chrumkanie a namáčanie kukuričných nachos do skvelej nátierky. Hummus sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi a toto je jeden z tých chuťovo intenzívnejších a jemne pikantnejších.

Ingrediencie

  • 4 ksčervená kápia

  • 1/2 kskarfiol

  • 80 mlolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 220 gvarený alebo sterilizovaný cícer

  • 2 PLsézamová tahini pasta

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1/2 ČLrímska rasca

  • 1/2 ČLmletý koriander

  • 1 ČLsoľ

  • 1 strúčikcesnaku

  • čerstvá petržlenová vňať podľa chuti

  • ochutený chilli olivový olej

  • 1 kschilli papričky

  • tekvicové semienka na posypanie

  • nachos k podávaniu

Postup

  1. Kápiu a karfiol potrieme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Papriky necháme vychladnúť, potom ich olúpeme a zbavíme semienok. Karfiol rozoberieme na ružičky.

  2. Cícer dáme do mixovacej nádoby, pridáme tahini, 100 ml vody, olivový olej, citrónovú šťavu, rímsku rascu, koriander, soľ a cesnak. Dobre rozmixujeme.

  3. K nátierke pridáme pečené papriky a spolu rozmixujeme do hladka. Karfiol zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, chilli olejom a nasekanou papričkou, osolíme a okoreníme.

  4. Hummus preložíme do misky, pridáme karfiol, pokvapkáme olejom, posypeme semienkami a podávame spolu s kukuričnými nachos. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Prílohy
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.