Paradajková polievka s ricottovými haluškami
Paradajková polievka s ricottovými haluškami chutí, vyzerá aj vonia tak taliansky ako len môže. Je to vlastne jedna zo sto možností, ako ju pripraviť, ale zaručene je chutná a vynikajúca. Potešia vás najmä ricottové halušky, ktoré bežne doma asi nepripravujete.
Na paradajkovú polievku
1 ksmalá cibuľa
1 ksmalá mrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
2 PLolivový olej + k podávaniu
4 strúčikycesnaku
2 PLhnedý cukor
2 PLčervený vínny ocot
800 gnasekané paradajky
1000 mlzeleninový vývar
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na ricottové halušky
125 gricotta
100 gnastrúhaný parmezán
80 ghladká múka
1 ksvajce
Na dokončenie
čerstvá bazalka (lístky)
Postup
Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme cesnak, cukor, ocot a všetko asi 2 minúty povaríme. Prilejeme paradajky s vývarom, osolíme, okoreníme a varíme približne 15 minút do zmäknutia. Potom polievku rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
V mise zmiešame ricottu, parmezán, múku a vajce. Ľahko osolíme a spojíme do cesta. Pomocou lyžičky tvarujeme halušky, postupne ich vkladáme do vriacej vody a varíme 2 až 5 minút podľa veľkosti. Hotové vyberieme dierovanou lyžicou.
Pred servírovaním do polievky vložíme halušky, pokvapkáme olejom, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a lístkami bazalky. Podávame napríklad s talianskou bagetkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre