Paradajková polievka s ricottovými haluškami

Paradajková polievka s ricottovými haluškami

Paradajková polievka s ricottovými haluškami chutí, vyzerá aj vonia tak taliansky ako len môže. Je to vlastne jedna zo sto možností, ako ju pripraviť, ale zaručene je chutná a vynikajúca. Potešia vás najmä ricottové halušky, ktoré bežne doma asi nepripravujete.

Na paradajkovú polievku

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 1 ksmalá mrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 PLolivový olej + k podávaniu

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 PLhnedý cukor

  • 2 PLčervený vínny ocot

  • 800 gnasekané paradajky

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na ricottové halušky

  • 125 gricotta

  • 100 gnastrúhaný parmezán

  • 80 ghladká múka

  • 1 ksvajce

Na dokončenie

  • čerstvá bazalka (lístky)

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme cesnak, cukor, ocot a všetko asi 2 minúty povaríme. Prilejeme paradajky s vývarom, osolíme, okoreníme a varíme približne 15 minút do zmäknutia. Potom polievku rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.

  2. V mise zmiešame ricottu, parmezán, múku a vajce. Ľahko osolíme a spojíme do cesta. Pomocou lyžičky tvarujeme halušky, postupne ich vkladáme do vriacej vody a varíme 2 až 5 minút podľa veľkosti. Hotové vyberieme dierovanou lyžicou.

  3. Pred servírovaním do polievky vložíme halušky, pokvapkáme olejom, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a lístkami bazalky. Podávame napríklad s talianskou bagetkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.