Paradajkovo-cícerové kari s bulgurom
Paradajkovo-cícerové kari s bulgurom zasýti celú partiu hladných stravníkov. Trúfame si povedať, že presvedčí aj milovníkov mäsa, aby vyskúšali nové chute. Bleskovo tak môžete pripraviť obed s nádychom indickej kuchyne.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
2 ksčervená cibuľa nakrájaná na mesiačiky
1 strúčikcesnaku
1 ČLkorenie garam masala
1 ČLmletý koriander
1 ČLmletá kurkuma alebo kari korenie
400 gkonzervované krájané paradajky
400 mlkokosové mlieko
soľ
mleté čierne korenie
400 gcícer v slanom náleve, scedený a prepláchnutý
2 hrsťcherry paradajky
1 zväzokkoriander
600 gvarený bulgur k podávaniu
Postup
V kastróliku zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu do mäkka. Pridáme nasekaný cesnak s koreninami, minútu povaríme, primiešame paradajky a varíme 10 minút.
K zmesi prilejeme kokosové mlieko, osolíme, okoreníme, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Na záver primiešame cícer, rozpolené paradajky a krátko prehrejeme.
Pri podávaní posypeme nasekaným koriandrom a podávame spolu s bulgurom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre