Paradajkovo-cícerové kari s bulgurom

Paradajkovo-cícerové kari s bulgurom

Paradajkovo-cícerové kari s bulgurom zasýti celú partiu hladných stravníkov. Trúfame si povedať, že presvedčí aj milovníkov mäsa, aby vyskúšali nové chute. Bleskovo tak môžete pripraviť obed s nádychom indickej kuchyne.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 2 ksčervená cibuľa nakrájaná na mesiačiky

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ČLkorenie garam masala

  • 1 ČLmletý koriander

  • 1 ČLmletá kurkuma alebo kari korenie

  • 400 gkonzervované krájané paradajky

  • 400 mlkokosové mlieko

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 400 gcícer v slanom náleve, scedený a prepláchnutý

  • 2 hrsťcherry paradajky

  • 1 zväzokkoriander

  • 600 gvarený bulgur k podávaniu

Postup

  1. V kastróliku zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu do mäkka. Pridáme nasekaný cesnak s koreninami, minútu povaríme, primiešame paradajky a varíme 10 minút.

  2. K zmesi prilejeme kokosové mlieko, osolíme, okoreníme, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Na záver primiešame cícer, rozpolené paradajky a krátko prehrejeme.

  3. Pri podávaní posypeme nasekaným koriandrom a podávame spolu s bulgurom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
India
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.